Left navigation


Gratis provtur - 10 november

Nu blir den blå vägen också den grönaste – Vi är så laddade!

Nu är det äntligen dags att fira att färjorna Tycho Brahe och Aurora drivs helt och fullt av batteri. Det här gör oss till världens första högintensiva batteridrivna färjelinje – lika snabba, trygga och punktliga som alltid, men betydlig mer vänliga mot miljön och vårt älskade sund.

Gratis provtur lördag 10 november!

Nu är det äntligen dags att fira att färjorna Tycho Brahe och Aurora drivs helt och fullt av batteri. Det här gör oss till världens första högintensiva batteridrivna färjelinje – lika snabba, trygga och punktliga som alltid, men betydlig mer vänliga mot miljön och vårt älskade sund.

De batteridrivna färjorna är första steget i vår hållbarhetsresa för en ännu bättre färjelinje. Vi nöjer oss inte med destination Helsingborg - Helsingør, vi vill mot framtiden. För din skull, för hela regionens skull och för vår miljö.

Välkommen att fira med oss kl 10-18. Vi bjuder på överraskningar och underhållning för stora och små.

Personbiljetten gäller 10/11 och hämtas på lördag via vår app, biljettautomater eller biljettkassan i vår terminal i Knutpunkten. Först till kvarn! 


 

Kl 10.00-18.00 Gratis provtur!

Tura med någon av våra båtar och upplev skillnaden med batteridrift. (erbjudandet gäller alla båtar)

Kryssa och Quizza
Tävla med vårt quizz. 100 personer vinner ett presentkort på 500 SEK att använda i restaurangerna ombord på valfri båt.


Kl 10.00-16.00 Färgglatt för alla barn

Terminal Helsingborg: Ansiktsmålning och ballongfigurer

Terminal Helsingör: Glittertatuering och ballongfigurer

 

Kl 12.00-16.00 Musiken spelar för fullt

Det svänger i sundet
Musikunderhållning i terminalerna i Helsingborg & Helsingör: Tuesday Night Brass Band & Gentlemen & Gangsters

Tuesday Night Brass Bands spelar funk, jazz, rhythm’n’blues och soul. Bandet består av några av Danmarks bästa musiker från bl a DR Bigband, SP-Just-Frost, Jazz Five, WonderBrazz, Thorbjørn Risager and The Black Tornado och D/troit.

Gentlemen & Gangsters spelar jazzmusik som den var tänkt att spelas - med den sanna gentlemannens finess och samtidigt råheten hos en härdad gangster. Bandet har prisats och hyllats för dess energi och närvaro av dansare och jazzälskare från hela världen, särskilt av de inom Lindy Hopscenen. 

Nic Schröder gungar loss på Tycho Brahe
Dansk-Skånsk underhållning inspirerat av Kal P Dal & Kim Larsens kulturskatter.
”Rock n´ roll kan bara sjungas på engelska, danska & skånska, är ett av den skånska rockikonen Kalle Pedals otaliga sanningar och själva råseglet denna eftermiddag på sundet.
Turasånger från det mesta av 1900-talet har bärgats & dammats av dagen till ära. Danska & Svenska evergreens kommer stånga sina bogspröt i brölig sånglandskamp. Kort sagt "Ljudlöst ös" & "fuld knald" hela eftermiddagen!”  

Kultbandet Torssons live på Aurora
En fredagskväll sent i november 1976 avslutade Torsson sin allra första konsert på Lilla Teatern i Lund. Bandmedlemmarna tyckte, trots en publiksiffra på tre personer, att det hade gått rätt bra och bestämde sig för att för att fixa en spelning till. Resten är historia; låtar som "Klippans Centrum", ”Jag minns en gammal bil” och "Det spelades bättre boll" och har nu charmat Sverige i mer än 40 år. 
2017 gav sig bandet ut på turnén ”Den stora smällen” som rullat vidare under 2018. Se fram emot en härlig spelning på Aurora.

DJ ombord på Hamlet och Mercandia