Left navigation


Weekendbiljett till Tyskland

Tyskland-Berlin

Weekendbiljett Tyskland

Åk söderut och du hittar alltifrån shopping till vackra platser och upplevelser för hela familjen. Vi erbjuder den kortaste vägen och du får dessutom en lagom lång paus direkt när du kör ombord i Helsingborg. Ta reda på mer om vad du kan göra i Tyskland nedan och hitta din favorit.

Weekendbiljett

fr 2 090:- T/R
BOKA

Pris gäller för färja Helsingborg-Helsingör & Rödby-Puttgarden tom 13/1 2019. Utresa tors-lör, hemresa samma helg lör-sön.

Härlig weekendresa

Ta en miniweekend till Tyskland med tid för shopping, god mat och umgänge för att samla på er härliga minnen som varar resten av året. Eller boka in en mysig weekend lite längre fram. Weekendbiljett fr 2090:- T/R gäller bil max 6 m för överfart Helsingborg-Helsingör + Rödby-Puttgarden, utresa tors-lör, hemresa samma helg lör-sön, tom 13/1 2019. OBS! Kan endast köpas online. Boka din weekendbiljett här!

Tyskland-puttgarden-lubeck

Kultur, storstadspuls & svunna tider

Upplev Berlin

Shoppa på Kurfürstendamm, festa i trendiga Hackesche Höfe och titta på internationell arkitektur i världsklass vid det omfattande området runt Potsdamer Platz, som till exempel Sony Center med det speciella tältlika taket, Belsheim Center och Daimler Chrysler Center. 

Därutöver rymmer staden en rad historiska landmärken, som till exempel Berlinmuren och Brandenbruger Tor. Brandenburger Tor är en symbol för stadens delning, då den befann sig mitt i ingenmanslandet mellan Öst och Väst, precis vid Berlinmuren.

Med mer än ett ett dussin shoppingcenter och många shoppinggator som Kurfürstendamm eller Friedrichsstrasse finns det goda möjligheter till shopping. Man kan också gå en tur i Kreutzberg, Mitte eller Prenzlauer Berg och besöka de många butikerna där du kan hitta fina fynd och göra intressanta köp.

tyskland-berlinKänn storstadspulsen i Hamburg

Endast 15 mil söder om Puttgarden hittar du världsmetropolen Hamburg. Här finns kultur såväl som fantastiska shoppingmöjligheter med allt från exklusiva butiker, glittrande shoppingcenter och udda secondhand affärer.

Hamburg är världens tredje största musikalstad efter New York och London och hela staden sjuder av konstarter, kultur och scener för opera, balett, teater och konserter. Den subkulturella stadsdelen S:t Pauli, med en av världens kanske syndigaste gator, Reeperbahn, lockar med krogar, barer och diskotek. Missa inte heller en tur till hippa, kreativa Sternschanze där små trånga butiker, caféer och multikulturella matställen trängs längs gatorna. En tidig söndagmorgon är också den livliga Fischmarkt i hamnen en upplevelse som slår det mesta.

tyskland-weekend-hamburgNjut av atmosfären i Lübeck

I Lübecks medeltida stadskärna finns gränder, korsvirkeshus, imponerande byggnader med charm och atmosfär från en svunnen tid. Holstentor är Lübecks medeltida stadsport och stadens mest kända byggnad. Idag finns muséet för stadens historia här. Älskar du marsipan så kommer du att trivas särskilt bra här, tack vare Niederegger - en klassisk marsipantillverkare med butik, café och museum i centrum.

tyskland-weekend-lubeck

En bensträckare med guldkant

Den kortaste och roligaste vägen till Tyskland går via Helsingborg-Helsingör. Båtresan till Danmark och Tyskland ger två naturliga bensträckare på vägen med fika, god mat, bra utbud i shoppen och fräscha toaletter.

Ladda inför bilresan mellan Helsingborg-Helsingör

Caféerna ombord serverar frukost till dig som vill komma iväg tidigt på morgonen eller smårgåsar och danska klassiker som röd korv och små smörrebröd om du vill ha något lätt att äta. Givetvis finns det också sunda snacks, kylda drycker, söta favoriter och riktigt gott kaffe. Shoppen ombord är välfylld och har upp till 50% lägre priser än i land, så glöm inte att köpa med lite extra färdgodis till bilresan.

Vi seglar var 15:e minut

Vi ger dig en riktigt bra start på semestern och dessutom seglar vi var 15:e minut på Helsingborg-Helsingör och ca var 30:e minut på Rödby-Puttgarden, så det finns alltid en avgång som passar. Visa tidtabeller - Klicka här!

scandlines--farja-tjej