Left navigation


Alperna

Att bila i Alperna är en enastående naturupplevelse i världsklass. Miljön och det rika djurlivet gör området perfekt för vandringsturer och mountainbiking.

Alperna är ett spännande resmål även om sommaren. I stället för snöklädda backar för skidåkning kan du njuta av den vackra, gröna naturen på en vandringstur eller på mountainbike. Med bilen kommer du enkelt till alla spännande områden.

 

Vin, golf och kulturliv

Rhône-Alperne ligger vackert söder om Bourgogne och Franche-Comté. Lyon, Grenoble och Saint-Étienne är de tre största städerna i området, med ett imponerande kulturliv med teater, muséer och konst. I området finns också fina golfbanor, förstklassigt vin och fantastiska matvaror.

Skidsport, medeltidsfestivaler och åsnekapplöpningar

I fransktalande Val d’Aosta ligger många fina skidsportorter. I staden Aosta kan man se de välbevarade romerska och medeltida byggnaderna, bland annat Teatro Romano som fortfarande används. Angränsande Piemonte är känt för sin fina tryffel och förträffliga Barolo- och Asti Spumante-viner, och i Alba finns flera vinmuséer och många små specialbutiker som är värda ett besök. I oktober är det medeltidsfestival med uppträdanden och åsnekapplöpningar på de stenbelagda gatorna.

Bergsvandringar och vattensport

I Slovenien kan du besöka en av grottorna i området omkring Postojna, som är fylld med vackra stalaktiter och stalagmiter i olika färger och former. I kuststaden Piran hittar du läcker venetiansk arkitektur och fiskrestauranger med utsikt över Adriatiska havet. I området kring de juliska Alperna finns möjlighet till bergsvandringar och vattensport, som kanot- och kajakturer, rafting och hydrospeeding på Lake Bohinj och Bohinjska Bistrica.