Left navigation


Julmarknader Danmark

Bara 20 minuters båtresa bort väntar glittrande dejliga julmarknader i Danmark. Här väntar ett härligt vimmel av julglitter, glögg, god mat och julstämning.

AutoBizz Smart

Fr 123:-/väg
Läs mer

Prisexempel gäller inkl bil (max 6 m) Helsingborg-Helsingör vid T/R över dagen, utresa lör-sön tom 31/12 2017, med AutoBizz Smart.

Glittrande julmarknader i Helsingör

Bara 20 minuters båtresa bort väntar glittrande dejliga julmarknader. Ta med familj och vänner till Helsingör. Köp enkelt din biljett i vår app.

Nu är det jul i Hallen 1-3, 8-10, 15-17/12

Redan när du kliver av båten möts du av julens alla dofter med brända mandlar, pepparkakor och glögg. Under julens helger förvandlas nämligen första våningen i terminalen i Helsingör till en härlig julmarknad med skön stämning och vackra dekorationer. I bodarna kan ni shoppa presenter, pynt och godsaker. 

Kom ihåg att du får tre timmars gratis parkering hela november och december på Scandlines parkering mittemot terminalen.

  Öppet    1:a advent     2:a advent     3:e advent  
 fre  12-17   11-16   11-15
 lör 12-17 11-16  11-16
  sön  12-17 11-16  11-15

 

julmarknader-barn-kronborg

Kronborg Slott 2-3, 9-10/12

Mitt i slottets smyckade sal hittar du en vacker julmarknad där du kan köpa unika och personliga julklappar: designvaror, kläder, smycken, leksaker och heminredning. Här kan du även hitta julbordets alla delikatesser. I barnverkstaden kan barnen pyssla och göra egentillverkade presenter. Ta en god paus med glögg, munkar, smörgåsar och skummande julöl.

kronborg-slott-jul

Julen börjar på Axeltorv 2-3, 9-10, 16-17, 23-24/12

Hela Helsingör och Axeltorv glittrar under adventshelgerna. Julmarknaden på Axeltorv med bodar med spännande innehåll, barnaktiviteter samt mat och dryck skapar härlig julstämning. 1:e Advent kommer jultomten traditionsenligt seglande med sin ”Nissegarden” till Kongekaj för att sedan i kortege ta sig upp till Axeltorv och tända den stora julgranen. Julen har startat!

Middagstips i Helsingör!

Franska restaurangen Francophile, Stengade 81 och italienska La Dolce Vita, Kongensgade.

helsingor-city-jul

Köpenhamn - En stämningsfull julstad

I Köpenhamn glittrar gatorna av julljus och butikerna är pyntade. Pausa med en kopp kaffe i Nyhavn och besök någon av alla stämningsfulla julmarknader, allt detta knappt en timma från Helsingör.

Jul på Tivoli 18/11-31/12

Årets tema på julmarknaden på Tivoli är TÅG! Kliv in i den vackert pyntade parken, med juleljus, granar och snurrande karuseller. Värm dig i den fina gamla stationsbyggnaden och njut av något gott att äta och dricka. Strax intill står ett ångloksinspirerat tåg som du kan ta dig en sväng runt Tivoli i. I bodarna kan du köpa mat, julpynt och presenter. Alla restauranger är öppna! 25% rabatt på entré & turpass - Läs mer här!

jul-tivoli

Klassisk julmarknad på Kongens Nytorv 17/11 – 22/12

Upplev en riktigt klassisk julmarknad med bodar och pynt på Kongens Nytorv, torget mellan Strøgets slut och Nyhavn. Här kan du också beundra Hotel D’Angleterres vackra julsmyckning och träffa tomten vissa dagar.

nyhavn-hustak-kopenhamn

Tyska julinfluenser på Højbro Plads 17/11 – 23/12

Strax intill Strøget hittar du Højbro Plads, där du kan uppleva en julmarknad med tyska och sydeuropeiska influenser. Smaka på och njut av glüwein och currywurst. I bodarna finns även franska och italienska delikatesser att frossa i, kläder, hantverk och dansk julmat. Har du tur kan du även få syn på tomten, som finns på plats under några av dagarna.

julmys-par-danmark

HC Andersens Julmarknad 17/11 – 22/12

HC Andersens julmarknad är en tradition i Köpenhamn och i år har marknaden flyttat till Nytorv, sidan om Strøget. Marknaden är smakfullt pyntad med tusentals ljus, tyska korvar på träkolsgrillen och självklart ställer självaste HC Andersen upp för ett foto eller kanske en selfie.

choklad-bitar-julgodis

Shoppingtips i Köpenhamn!

H&M:s nya butik Arket, Købmagergade 33, belägen i det gamla post och telemuseet
Super Love – Retrobutik Gothersgade 9
Caravane – Fransk inredningsbutik, Store Strandstræde 10 A
Notre Dame – Stort urval av julpynt, Nørregade 7

scandlines-kopenhamn-jul-nyhavn-400

Nära till stämningen i Nordsjälland

Nordsjälland är de många slottens och gamla kungarnas favoritområde. Julmarknaderna här är väl värda ett besök och alla ligger inom en timmas bilfärd från Helsingör.

Esrums kloster, Esrum 1-3/12

Besök en särpräglad julmarknad på Esrums kloster, med exklusiva delikatesser från Frankrike och Esrums välkända produkter. Här kan du även njuta av ett vackert smyckat och fantastiskt gott, franskt julbord. Ta en varm glögg i klosterkällaren eller besök marsipanverkstaden.

Esrum-kloster

Rosendal Julemarked, Ålsgårde ons-sön 19/11-23/12

Detta är en gemytlig gammaldags julmarknad som påminner om tiden ute på landet i forna dar. Gården Rosendal vid Ålsgårde på Nordsjälland är från tidigt 1800-tal och ger en perfekt inramning åt julmarknaden. Missa inte heller den hemgjorda lammkorven, australiskt portvin och choklad från Summerbird. Här kan du även inhandla vackra juldekorationer från bla Brinc Nordic, Aspegren och Bloomingville.

 kloster-ostar

Fuglebjerggaard, Helsinge 2-10/12

Gården är en väldoftande, färgstark och överdådig upplevelse pyntad med juldekorationer. Under helgerna serveras maten i det uppvärmda och inredda växthuset. Kryddorna säljs i en del av gården som närmast påminner och en arabisk souk.

Tips i Nordsjälland!

Upplev julstämning hos Blomsten by Ilse Jacobsen i Hornbæk