Left navigation


Julmarknader Tyskland

Julmarknad i Lübeck och Tyskland

Julmarknader i Tyskland

I Tyskland hittar du många stämningsfulla städer och metropolen Berlin. Med vår kombinationsbiljett får du två överfarter på en biljett - smidigt!

Weekendbiljett

fr 1 916:- T/R
BOKA

Pris gäller för färja Helsingborg-Helsingör & Rödby-Puttgarden tom 31/12 2017. Utresa tors-lör, hemresa samma helg lör-sön.

Traditionella och hippa julmarknader i Berlin

I Tyskland hittar du metropolen Berlin. Med vår kombinationsbiljett får du två överfarter på en biljett - smidigt!

Lucia julmarknad i Prenzlauer Berg 27/11- 23/12

Detta är en fantastisk julmarknad, belägen vid kulturbryggeriet, med upplevelser för hela familjen. Den vackra byggnaden med sina två stora gårdar förvandlas till ett fantastiskt jullandskap, mitt i staden. Den pittoreska miljön gör marknaden till en mycket mysig upplevelse. I stånden kan du hitta härliga delikatesser och traditionella juldrycker. 

Berlin-vinter-jul

Holy Shit Shopping Julmarknad i Arena Berlin 16-17/12

En konst- och designmarknad där drygt 300 handplockade unga designers, skapare och artister ställer ut en salig blandning av kreationer som mode, smycken, produkter, konst, fotografi, grafik, serier och litteratur. Julmarknaden äger rum i Arena Berlin och är en maffig tillställning där du har chans att hitta unika presenter till dig själv eller dina nära.

jul-kulor-ljus-tysklanfd

Julmarknad på Gendarmenmarkt 27/11-31/12

En av de pampigare marknaderna att besöka under julen är den som hålls på Gendarmenmarkt. Marknaden ramas in av Konzerthaus och Französischer Dom som lyses upp av strålkastare och på torget slås mängder med små vita tält upp. Detta är utan tvekan en av de vackraste och mest stämningsfulla marknader du kan hitta i Berlin.

Berlin-vinter

Berlins miljö- och julmarknad 2–17/12

Julmarknaden på Sophienstrasse (en av Berlins äldsta gator) bjuder på mängder av spännande designprylar, tillverkade i helt hållbara material. Här kan du med andra ord hitta roliga och kreativa gåvor. Njut av ekologiska och lokalt tillverkade produkter och ta del av en mängd kulinariska upplevelser. Marknaden är öppen under de fyra helgerna före jul.

Restaurangtips

 • W – DER IMBISS Kastanien Allé 49 Snabbmat med smaker från Indien, Mexico och Italien. God och enkel mat till en billig peng. 
 • MONSIEUR VOUONG  Alte Schönhauser Str. 46
 • MINE/WINE Meinekestr. 10 , ny restaurang nära Kurfürstendamm  Rysslands Jamie Oliver i italiensk tappning. 
 • KATZ ORANGE Bergstraße 22 i närheten av Hackescher Markt Härlig atmosfär med regional, ekologisk profil i vacker miljö.    
 • NENI Berlin Rooftop restaurang i 25-hour Hotel Bikini Berlin. Spännande meny, persisk, marockansk, turkisk och spansk med tyska och österrikiska influenser. 

Shopping

 • Bikini Berlin (Budapester Strasse 38-40) Annorlunda köpcenter med lite udda butiker och pop up boxar. Missa inte top floor Monkey Bar på 25 Hours Hotel bredvid.
 • Mall of Berlin  (Leipziger Platz 12) Mellan Potsdamer Platz och Friedrichstrasse  ligger en av Tysklands största gallerior i två byggnader med gångbro emellan. Här finns allt du kan tänka dig och en imponerande foodcourt. 
 • I Prenzlauer Berg finns många kul butiker på Stargarder Strasse och i gatorna där omkring. Här vimlar det också av barer, kaféer och restauranger som lätt håller dig sysselsatt till långt in på småtimmarna.
 • Zalando Outlet Store Berlin i Kreuzberg
 • Loppmarknader 
  Mauerpark: stor loppmarknad med utomhus bar.
  Arkonaplatz. Mindre loppmarknad med stort utbud av 60 tals prylar. 
  Rathaus Schöneberg kvartersloppis i huvudsak med böcker och kläder.

Museum

 • Spionmuseet vid Potzdamer platz  Spännande museum med interaktiv utställning som handlar om det internationella spioneriets och underrättelsetjänsternas historia. 
 • DDR-museet - En interaktiv utställning. Upplev historien med alla sinnena. 
 • The story of Berlin – En tidsresa genom Berlins historia  

Tips på julmarknader i Nordtyskland

Rostock, Wismar, Schwerin och Stralslund. Här kommer tips! Med vår kombinationsbiljett får du två överfarter på en biljett - smidigt! 

Rostock 27/11-22/12

Den maritima hansastaden Rostock bjuder in till en av de största och vackraste julmarknaderna i Tyskland. Invigningen äger rum i slutet av november, då seglar jultomten in i hamnen och markerar öppnandet. Marknaden är stämningsfullt dekorerad och fylld med hundratals stånd. Vid Marienkirche finns även en marknad med medeltida tema som också är värd ett besök

Tips! Rostock bjuder på bra shopping i centrum längs Kröpeliner Strasse. Stanna till för en lunch på Zwanzig 12, Schnickmannsraße 14

Rostock

Wismar 27/11-22/12

Upplev äkta tysk julstämning i Wismar som ligger vacker mellan Lübeck och Rostock. Den stämningsfulla marknaden, med upplevelser för alla sinnen, äger rum på det stora torget. Rådhuset är vackert upplyst, intill står fina gamla gavelhus och torget är täckt med glittrande juldekorationer. Insup doften av glögg och brända mandlar och smaka på stenugnsbakat bröd.

Julmarknad-tyskland

Schwerin 27/11-23/12

Kom i stämning på Schwerins julmarknad på det fina torget vid den vackra katedralen som är omgivet av korsvirkeshus. Strosa runt på torget och njut av doften av jul, med inslag av mandel och gran. Staden pryds av juleljus och dekorationer och i stånden kan du hitta godsaker till julbordet och presenter.

Tips! På Weinhaus Wöhler äter du gott i historisk miljö, Puschkinstraße. 26

schwerin

Stralsund 29/11-22/12

Stralsund är en stad som ingår i UNESCOs världsarv vilket, bara det, gör staden värd ett besök. Under juletid sträcker sig julmarknaden från den fint dekorerade Alter Markt med det gotiska rådhuset och förbi de historiska handlarnas hus på Neuer Markt. I stadshuset kan du besöka konst- och hantverksstånd och hitta unika gåvor till nära och kära. Njut av levande musik och beskåda den rikligt pyntade julgranen.

Tips! På spektakulära Ozeaneum gör du en undervattensresa genom de nordliga haven från Stralsund till Ishavet. Utsågs 2010 till världens bästa museum, Hafenstraße 11.

Stralsund