Left navigation


Experimentarium 20% rabatt

Hellerup, Själland

Nordsjällands stora attraktion på 11.500 m² för barn och vuxna i alla åldrar. Se, rör och upplev! Här är det inte bara tillåtet, utan i allra högsta grad meningen att du ska använda utställningarna och göra experiment.

Experimentarium bubblor barn rabatt

Ditt erbjudande med Scandlines:
20% rabatt på inträde
 mot uppvisande av giltig Scandlines biljett Helsingborg-Helsingör. Rabatten gäller för antalet pers. på biljetten, dock max 5pers/biljett. Rabatten kan ej kombineras med andra rabatter.

Danmarks stora science center, Experimentarium för barn och vuxna i alla åldrar. 
På Experimentarium kan du se, röra och experimentera med alla typer av vetenskapliga fenomen. Utställningsområdet har fördubblats till 11 500 m2. Två stora salar fylld med roliga upplevelser inom vetenskap och teknik världen, en stor takterrass för framtida aktiviteter i det fria och totalt 16 utmanande, interaktiva utställningar, som gräver in i kroppen, i vattnet och helt ur robotarmen.

Bland de många nya utställningar är:

 •  Miniverset
  I Miniverset kan barn mellan 1-5 år leka sig igenom naturvetenskapens värld genom interaktiva upplevelser. Miniverset är uppdelat i olika huvudområden som ex "Bondgården", "Sjukhuset", "Gömstället" och "Stormbryggeriet".

 • Den Interaktiva Bio
  Upplev världens första interaktiva bio baserad på rörelsesensorer, där alla i rummet måste samarbeta och påverka vad som händer. Den Interaktiva Bio har sin världspremiär med "Flickan som inte ville sitta still."

 • Ljuslabyrinten
  Ljus överraskar. Ljus kan skapa vackra färger, det glänser, och det återspeglas i ytorna. Där det finns ljus, finns det ofta en skugga - kanske finns det ännu mer? I Ljuslabyrinten kan du uppleva och experimentera med ljus och inte minst de många fascinerande egenskaper, såsom ljus har. Ett besök på Lyslabyrinten kommer skärpa din medvetenhet om ljusfenomen i vardagen. Du blir ett slags "ljus-detektiv".

 • Bobleriet
  Bobleriet är Experimentarium ny såpbubbla paradis, där du kan blåsa små och stora bubblor, lära sig om vetenskapen bakom såpbubblan eller bara slå dig ner och njuta av den bubbliga utsikten.

 • Hamnen
  På Hamnen kan du spela med och lära dig om den globala handeln och sjöfart. Du kan även navigera utställningens stora fartyg och simulera globala godstransporter i vår jättekulspår. Känn stormen på havet. Kolla in vår vindtunnel, där du kan känna vinden i olika styrkor på din egen kropp och uppleva havet som det ser ut från bryggan på ett containerfartyg i Nordatlanten.
 
Adress: Tuborg Havnevej 7 i Hellerup

 

Din Scandlinesrabatt:
20% rabatt på inträde mot uppvisande av giltig Scandlines biljett Helsingborg-Helsingör. Rabatten gäller för antalet pers. på biljetten, dock max 5 pers/biljett. Rabatten kan ej kombineras med andra rabatter.

För aktuella utställningar, öppettider och priser www.experimentarium.dk

 
Få Öresunds lägsta pris med bil - Läs mer och anmäl dig här!

Ta båten
Helsingborg - Helsingör
Vi seglar ca var 15:e minut och överfarten tar bara 20 min
- Alltid en avgång som passar!

Personbiljett T/R
Personbiljetter köps direkt i biljettkassan före ombordstigning på båten.
  
Vuxen
 
90:-
 
Barn 4-11 år
 
63:-
 
Senior 65 år
 
63:-
 
Cykel
Gäller vid köp av personbiljett.
Köp biljett vid bil Check In
  0:-
 
Familjebiljett
Max 2 vuxna + 3 barn
 
180:-


Resor med bil, MC T/R
Bil max 6 m + 9 pers. Priser gäller vid bokning online
  
Bil 1-dagsbiljett
Ut- & hemresa samma dag
 
554:-
 
Bil Weekendbiljett
Utresa tor-lör & hemresa
lör-sön, samma helg
 
775:-
 
Bil T/R
 
944:-
 
Bil AutoBizz Smart från
Prisex /väg vid ut- & hemresa samma dag, lör-sön. Läs mer om anmälan & priser här!
  123:-
 
MC 1-dagsbiljett
Ut- & hemresa samma dag.
Max 2 vuxna.
 
303:-
 
MC T/R
Max 2 vuxna.
 
462:-

Köp din biljett hos Scandlines nu!

Priser gäller tom 13/1 2019
Se alla tider och priser - klicka här!