Left navigation


Tillfällig gränskontroll

Information om tillfällig gränskontroll

Den svenska regeringen har infört en lag som träder i kraft den 4 januari 2016. Det innebär att Scandlines Helsingör-Helsingborg skall kontrollera och säkra att alla resande som kommer till Sverige kan uppvisa giltig ID legitimation med foto. Barn under 18 år som reser i sällskap med föräldrar med giltig ID legitimation med foto eller pass, behöver inte visa identitetshandling. Scandlines Helsingör-Helsingborg genomför kontrollen innan lastning/påstigning i Helsingör och vi uppmanar alla våra resenärer att ha sin ID legitimation redo i samband med biljettkontroll. För mer information om giltig ID-handling hänvisar vi till Polisen -  Läs mer på Polisens hemsida här!

 

scandlines-hh-farja-Hamlet

 

ID-Information till våra Turagäster

Skall du Tura? Det vill säga att du inte går av i Helsingör (Danmark) utan blir kvar ombord för att resa tillbaka med samma färja. Då ber vi dig att visa giltig ID-legitimation vid utresan från Helsingborg, före ombordstigning.

Hur? Efter att ha köpt din biljett, går du fram till biljettkontrollen. Här visar du din ID-legitimation tillsammans med färjebiljetten eller ditt Turakort, innan du går ombord.