Left navigation


Danmark

Öresund färjor korsar sundet

Öresunds lägsta pris med bil

Ta en tur över dagen, eller stanna lite längre och njut av allt vårt danska grannland har att erbjuda. Nordsjälland har en alldeles särskild charm med sina många utflyktsmål - Storstadspuls i Köpenhamn, pittoreska gamla fiskebyar på norra Själland, långgrunda sandstränder, nöjesparker, slott och kultur. Skaffa AutoBizz Smart, så reser du till Öresunds lägsta pris med bil.

AutoBizz Smart

Fr 123:-/väg
Läs mer

Prisexempel gäller inkl bil (max 6 m) Helsingborg-Helsingör vid T/R över dagen, utresa lör-sön tom 31/5 2018, med AutoBizz Smart.

Nordsjälland

Den danska rivieran lockar med några av Europas bästa stränder, idylliska fiskelägen och livsnjutning för hela familjen.

nordsjalland-strand

Klassiska badorter

Norrut når du det klassiska sommarparadiset Hornbæk. Förutom en lång sandstrand, finns en strandlekplats för de yngre, byggd som en hamn. Nere i hamnen finns servering och butikerna har öppet veckans alla dagar. Vidare når du Gilleleje, den gamla fiskebyn som lockar livsnjutare med en livlig hamn och härlig stämning. Det finns bra stränder på båda sidor om hamnen och ett fågelreservat uppe mot Gilbjerg.

danmark-nordsjalland-hus-hav-strand

Kungarnas favoriter

Nordsjälland har alltid varit kungarnas favoritområde och här finns många slott och kloster att besöka. Kronborg slot i Helsingör är från 1600-talet och Esrum Kloster och Möllegård från 1100-talet är väl värda ett besök. Fredenborg Slot är danska drottningens sommarresidens. Omgivningarna är fantastiska och en liten bit bort ligger Hilleröd med pampiga renässansslottet Frederiksborg Slot som innehåller Danmarks Nationalhistoriska Museum.

barnfamilj-slott-nordsjalland

Jazz, konst och hamnidyll

Följ strandvägen söderut från Helsingör till Espergærde, en mysig by med personliga butiker, en vinbar och jazzcafé. Passa på att avnjuta en fiskburgare i hamnen och strosa längs den vackra sandstranden. Humlebæk är mest känt för sitt världsberömda konstmuseum Louisiana som är en upplevelse för hela familjen med verk av de största konstnärerna. I Humlebæk finns även en genuin fiskehamn.

Läs mer om Nordsjälland - Strandliv, cykelturer, shopping m.m.. - Klicka här!

 

Restips till dejliga dagar i Danmark

Köpenhamn

Köpenhamn är kontrasternas stad. Den brokiga blandningen av människor och butiker gör huvudstaden till ett spännande resmål fullspäckat med färgstarka upplevelser. Gå på loppmarknad ena stunden och på världens finaste restaurang den andra.  Läs mer om Köpenhamn här!

Legoland

 

LEGOLAND är en äventyrsvärld, där allt är skapat med legoklossar. Nöjesparken i Billund startade som en utställning, men har sedan utvidgats med en lång rad attraktioner och aktiviteterLäs mer på legoland.dk

danmark-legoland-lalandia

Rabatt på inträdet

På Köpenhamns Zoo finns flera tusen djur att fascineras av. Hisnande karuseller, sockervadd och 5-kamp får man sin dos av på Bakken och BonBon-Land. För små nyfikna passar ett besök på Experimentarium City där man får testa, experimentera och lära sig något mitt i det roliga. 

Lockar kulturella upplevelser i världsklass så pricka in besök på Louisiana, Arken och renässansslottet Kronborg Slot. Missa inte heller Museet for Søfart och Statens Museum for Kunst.

Du som reser med Scandlines får rabatt på inträdet till massor av attraktioner! Se alla våra attraktioner med rabatter på inträdet här!

Scandlines erbjudanden, rabatter och restips till Danmark, Tyskland och Europa

 

En bensträckare med guldkant

Kortaste och roligaste vägen till semestern går via Helsingborg-Helsingör. På båten får du en naturlig bensträckare - ta en fika eller något lätt att äta. Caféerna ombord serverar danska klassiker, sunda snacks, kylda drycker, söta favoriter och gott kaffe. Dessutom finns en välfylld shop med upp till 50% lägre priser än i land. Båtresorna ger dig en naturlig bensträckare på vägen med fika, god mat, bra utbud i shoppen och fräscha toaletter.

Pausigare paus och rödare pölser!

Vi seglar var 15:e minut

Vi ger dig en riktigt bra start på semestern och dessutom seglar vi var 15:e minut, så det finns alltid en avgång som passar. Visa tidtabeller - Klicka här!