Left navigation


Tura på Öresund

Res med Scandlines färja på linje Helsingborg-Helsingör till Danmark

Tura på Öresund - Festa, fika, shoppa luncha!

Tura på Öresund - Njut av närheten till havet samtidigt som du festar, fikar, shoppar eller lunchar ombord. Gå ombord i Helsingborg och åk fram och tillbaka på Öresund, utan att gå av i Danmark. Att Tura innebär helt enkelt att du äter, dricker, njuter av vacker utsikt och kan shoppa i lugn och ro till låga priser. Allt i ett!

Välkommen att Tura med oss!

Ta en Tura

48:-
Köp i appen
Gäller vuxnen enkel personbiljett Helsingborg-Helsingör. Biljetten köper du i terminalen i Helsingborg eller i vår app.

Festa, fika, shoppa, luncha!

Att Tura är ett lokalt uttryck för att ta en tur med färjan över sundet utan att man hoppar av i Helsingör. Väl ombord kan du handla i shoppen ombord som är välfylld och har upp till 50% lägre priser än i land. Godis, öl, parfym - Vi har något för alla! Passa på att fika i Ristretto, där du får en god latte och läckra kakor, eller ät en bit mat i Food Xpress där vi serverar vår klassiker, som är två röda och en grön.

Ombord på Aurora har vi Waves Restaurang med allt du kan tänka dig. En middag för två eller en utekväll med kollegor, det blir garanterat en härlig kväll med utsikten över sundet ständigt närvarande. Du kan även förfesta ombord; i baren serveras drinkar och bubbel till bra priser med bra musik. 

Tura innebär helt enkelt att du äter, dricker, njuter av vacker utsikt och kan shoppa i lugn och ro till låga priser. Allt i ett!

Vi seglar var 15:e minut

Vi har alltid öppet ombord!


scandlines-farja-bat-helsingborg-helsingor-danmark

Shopping ombord

Du får alltid rabatt på utvalda produkter till riktigt bra sjöpriser! Best Buy är till för dig som gillar att ta del av de bästa erbjudandena ombord. Våra produkter i shoppen är alltid upp till 50% billigare än i land. Du hittar parfymer och skönhetsprodukter, men givetsvis även drycker och godis. Vi har något för alla smaker!

Shoppingtips från Best Buy - Våra bästa erbjudanden

Du får alltid rabatt på utvalda produkter till riktigt bra sjöpriser! Best Buy är till för dig som gillar att ta del av de bästa erbjudandena ombord. Våra produkter i shoppen är alltid upp till 50% billigare än i land. Du hittar parfymer och skönhetsprodukter, men givetsvis även drycker och godis. Vi har något för alla smaker!

Café

Caféerna ombord serverar läckra smårgåsar och danska klassiker som röd korv och handmad (små smörrebröd) om du vill ha något lätt att äta. Givetvis finns det också sunda snacks, kylda drycker, söta favoriter och riktigt gott kaffe. På alla fartyg hittar du FoodXpress och Café Ristretto.

Food Xpress

Här kan du beställa en öl och en klassisk räkmacka, en röd pölse eller andra enkla anrättningar så som fräscha sallader och sandwiches. Eller varför inte testa någon av våra klassiker: Två röda och en grön, Kaffe med wienerbröd, Räksmörgås med Tuborg grön eller Öl med gammeldansk/Jägermeister.

Café Ristretto

Är du sugen på kaffe kan vi rekommendera kaffebaren Ristretto. Här träffar du våra duktiga baristor som står redo att servera nybryggt kvalitetskaffe gjort på bönor från Zoegas. Ristretto har även klassiker som Räkmacka med ett glas vitt. 


Restaurang Aurora

Den naturliga mötesplatsen på sundet - Med en varm och trendig miljö i bakgrunden dukar vi upp välkomponerade bufféer med himmelska smaker och färger. Här kan du ta del av brunch, bufféer, temaaftnar, á la carte..

Beställ gärna bord i god tid!

Boka bord direkt online - klicka här!
Ring oss på telefon 042-18 61 30
Skicka ett e-mail till restaurangbokning@scandlines.se

Waves bar

Du kan även förfesta ombord; i baren serveras drinkar och bubbel till bra priser med bra musik. En trappa upp ombord på Aurora hittar du Waves bar. Ta något gott att dricka och äta samtidigt som du får en oslagbar havsutsikt. Njut av utsikten och en sval drink i vår mysiga bar.

Om du gillar våra räksmörgåsar rekommenderar vi en lyxkryssare, eller välj en dansk burgare med fläskesteg och rödkål. Vi serverar också sillalandgång, oxfilé på toast och snackskorg. Givetvis får du bra priser på både mat och dryck i baren.

Drinkbiljetten

Är det förfest eller afterwork på gång? Köp en drinkbiljett och ta en Cocktail Cruise på Sundet! Biljetten kostar 69:- där du får både resa och 1 valfri drink (värde av 59:-). Biljetten köps i biljettkassan. Drinkbiljetten gäller för Tura på Aurora, Waves bar, ej avstigning Helsingör. 

Specialpris i baren!

Mellan 18.00-22.00 har vi specialpris i baren på utvalda drinkar.

För meny- och drinklista klicka här!