Left navigation


Vi laddar upp för batteridrivna färjor mellan Helsingborg-Helsingör

Vi bygger om de två färjorna Tycho Brahe och Aurora till batteridrift för att värna om miljön i och omkring Öresund.

Vi är igång och uppgraderar hamnarna på Sundets båda sidor och installerar batterier för att driva de två färjorna, så att turen med regionens flytande bro blir en ännu grönare upplevelse.

Att ha en ren batteridrift på en högintensiv färjelinje som Helsingborg-Helsingör är en världsnyhet. Vi har alltid aktivt värnat om miljön i Öresund och det här är ett stort steg framåt mot mindre utsläpp, rök och oljud. 

I hamnen kommer vi att plugga in färjan för uppladdning, med en helautomatisk laserstyrd robotarm, varje gång färjorna är i hamn. Det är banbrytande teknologi.

Vi kommer att segla med samma turtäthet när våra färjor drivs av batteri och överfarten kommer fortsatt bara ta 20 min - Det finns alltid en avgång som passar!

Följ med på vår resa mot batteridrivna färjor
seglamedstrommen.se har vi samlat fakta, bilder, film, beskrivningar och nyheter runt omkring batteriprojektet. Här kan du som är intresserad följa utvecklingen i projektet de miljömässiga konsekvenserna samt teknologin bakom visionen att införa batteridrift, som första rederi i världen med så intensiv trafik. Välkommen ombord och segla med strömmen!