Left navigation


Färjorna går fortfarande

En vanlig månad reser tusentals passagerare med Scandlines. De tar färjorna mellan Gedser–Rostock eller Rödby–Puttgarden, i tjänsten eller för nöjes skull. Senaste månaden är situationen som bekant dramatiskt annorlunda.

På Scandlines följer vi självklart myndigheternas alla restriktioner. Därför har vi heller inte haft glädjen att få transportera särskilt många passagerare till Tyskland och Europa den sista tiden. Färjorna går fortfarande på båda våra rutter, men butiker och matställen ligger ödsligt tomma. Vi saknar verkligen dig och alla andra förväntansfulla passagerare.

Samtidigt spelar Scandlines nu en oerhört viktigt strategisk roll i Skandinaviens infrastruktur. Hundratals långtradare rullar varje dag av våra färjor med livsmedel, produkter och råvaror som håller hjulen igång.

 

Vi håller Skandinavien igång

Fler än 10 000 lastbilar i veckan transporteras på våra dagliga avgångar mellan Tyskland och Danmark. I dessa Corona-tider är vi stolta över att kunna bidra till den helt avgörande infrastrukturen i Skandinavien. Även om vi nu har mindre än hälften av vår normala trafikomsättning.

Vi längtar verkligen tills den dag vi återigen kan välkomna dig ombord på färjorna. Vår personal, som är helt uppdaterad på de senaste säkerhetsföreskrifterna, placerar nu ut handsprit och gör tydliga avståndsmarkeringar; både på färjorna och i Bordershop. Allt i linje med myndigheternas anvisningar så att vi är beredda på att kunna öppna färjornas portar igen.

Tills dess kämpar vi på tillsammans. Oavsett om vi arbetar på eller vid sidan av färjorna, gör vi allt vi kan för att hålla igång vår för samhället kritiska verksamhet.

Läs gärna mer och få svar på alla frågor om hur vi på Scandlines hanterar Covid-19 här.