Minisemester i norra Tyskland – en ovanligt upplevelserik semesterdestination

En bilsemester kombinerad med färja är det perfekta sättet att dra ur kontakten från vardagen en stund, samla energi i trevligt sällskap och njuta av livet utan en tanke på väckarklocka och vardagsrutiner. Här sjunker axlarna ner av sig själv, avkopplingen och myset infinner sig och ersätter den dagliga småstressen – och man har massor av tid till att göra det som man har lust att göra.

För oss svenskar har vi med åren lärt oss att Tyskland inte bara är ett genomfartsland, utan också en fantastisk semesterdestination. Norra Tyskland ligger på rimligt avstånd från Sverige och det tar inte långt tid att köra hit för ett par dagars minisemester på ett kvalitetshotell. Ofta behövs det inte mer än ett par dagar för att ladda upp sina batterier ordentligt.

Och även om norra Tyskland inte ligger så långt bort, så reser du ändå till en helt annan värld. Områden som Schleswig-Holstein och Mecklenburg-Vorpommern är fulla av historia och naturupplevelser. Gå på upptäcktsfärd mellan hansastäder, hamnstäder, praktslott och autentiska ölbryggerier – och inte minst de traditionella julmarknaderna som slår upp portarna i advent.

Naturen i norra Tyskland bjuder på imponerande panoramavyer, besök de stora sjöområdena Naturpark Holsteinisches Schweiz med mer än 200 små och stora sjöar samt Mecklenburgische Seenplatte där vandringsleder och cykelrutter är väl markerade efter tysk standard och förståelse för den aktive turisten. Det är några av tyskarnas egna favoritdestinationer under semestern – och som svensk kan man enkelt komma hit via färjorna i Rostock och Puttgarden.

Vik ett par dagar i kalendern och kombinera din färjeresa med ett par dagar på ett kvalitetshotell. Hitta din minisemester till de bästa hotellen här.

Hotel und Golf Schloss Krugsdorf

Slott med golf och gastronomi i norra Tyskland

Här har du en fin möjlighet för att invitera någon du håller av på en romantisk semester på Schloss Krugsdorf, naturskönt belägen i utkanten av en liten mecklenburgsk landsby och nära gränsen till Polen.

 

Slottets historia går 500 år tillbaka i tiden, allt startade med en riddarborg och senare uppfördes slottet i jugendstil av en pommersk adelsfamilj. År 2009 byggdes golfbanan, med 18-hål och internationell golfstandard. Se fram emot en härlig semesterkombination där man kan krydda gourmetmiddagar och lyxig inkvartering med golfspel.

 

Avstånd från Rostock: 182 km/Avstånd från Puttgarden: 399 km.
www.happydays.nu/hotel-und-golf-schloss-krugsdorf

Hotel Fährhaus Niederkleveez

Sjöpanorama i Schleswig-Holstein

Det vilar en härlig atmosfär över det charmiga badhotellet Hotel Fährhaus Niederkleveez och här bor du med ett sjönära läge i Schleswig-Holsteins eget sjöparadis, som är lika vackert året om! Det romantiska hotellet är intimt och har ett närvarande värdpar, så här checkar du in till en avkopplande minisemester långt bort från vardagens lunk. När du ankommer möts du av idyllen med utsikt över sjön Dieksee som hör till ”De 5 sjöarna” och är förbunden med områdets största sjö Grosser Plöner See.

 

Avstånd från Rostock: 181 km/Avstånd från Puttgarden: 86 km.
www.happydays.nu/hotel-fahrhaus-niederkleveez

Hotel am Tierpark

Güstrow-minisemester all inclusive light

Hotel am Tierpark

Güstrow, som ligger söder om Rostock, tillhör eliten bland praktstäderna i Mecklenburg-Vorpommern. Här bor du med en perfekt belägenhet i förhållande till både semesterregionens och Güstrows alla turistattraktioner: Renässansslottet, djurparken med det stora akvariet, den pampiga katedralen och det populära badlandet med wellnessavdelning – allt detta och mycket mer ligger i närheten av hotellet.

 

Här kan du se fram emot att få slå dig ner vid dukat bord efter dagens utflykter, det är nämligen inkluderat i priset på denna minisemester i Güstrow där du är omgiven av Nordtysklands prakt.

 

Avstånd från Rostock: 50 km/Avstånd från Puttgarden: 250 km.
www.happydays.nu/hotel-am-tierpark