Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 2 min.

Få en semester av rang på Spreewald camping

Det är läge att samla hela familjen och sätta kurs mot Spreewalds bästa campingplatser. Gemenskap och frihet står överst på programmet. För vad kan vara bättre än att sätta fyr på spritköket och växla ner samtidigt som du njuter av utsikten och en semester i det fria?

Om du någonsin har varit skeptisk till camping så har vi hittat 3 hotspots som kommer att värma även de kallaste vandringskängor.  

Välj mellan grönare gräs så långt ögat når, vackra badplatser som speglar dina bästa sidor eller att tälta i trädkronorna och ta campingen till en ny nivå.

Det enda du behöver göra är att bestämma vilken typ av tak du vill ha över huvudet och glädja dig åt en semester av rang. Camping i Spreewald är verkligen fantastiskt.

Campingplatz Triangel

Slå läger där gräset är grönare

Camping Triangle

Du behöver inte köra långt för att lägga vantarna på en 5-stjärnig campingplats i Spreewald. Bara en timme i bilen från Puttgarden hittar du Campingplatz Triangel som erbjuder sommarstämning för hela familjen.  

Här hittar du allt som ditt friluftshjärta behöver: bra faciliteter, stor livsaffär, bageri med nybakt bröd, grönområden, ett naturreservat och fina badplatser med vit sandstrand. 

Priserna sträcker från 11 € och uppåt för en campingplats. 

Seestrasse 1a, 23758 Wangels
www.campingplatz-triangel.de

Camping Hameln

På oupptäckt mark i det gröna

Camping Hameln

Vid stranden av den slingrande Weserfloden finner du Camping Hameln. Här hittar du en av Spreewalds mysigaste campingplatser, allt från idyllisk natur i Weserbergland till mysigt inredda stugor och folkliv i Hamelns gamla delar. 

Men platsens oas är ändå de gemensamma toaletterna där även den mest kräsna och fåfänga campingentusiasten har möjlighet att se sig själv i spegeln (och avfyra en selfie eller två). Med exotisk mosaik, vintage-timmerstockar och uthuggna handfat har inget lämnats åt slumpen. Även om rummet är komponerat i neutrala jordiga nyanser är det lika färgstarkt som sina gäster. Njut av en festlig semester - och ren körglädje hela vägen.

Priser från 7 € per vuxen, 4 € för barn och 2,50 € för hundar.

Embankment 80, 31787 Hameln
www.campingplatz-hameln.de

Baumhotel Robins Nest

Penthouse med panoramautsikt

Baumhotel Robins Nest

Håll i tältpinnarna och kör lite längre än du hade räknat med. Baumhotel Robins Nest ligger en bra bit ut i skogen men är samtidigt något ni bara inte får missa om ni planerat att campa i Spreewald.

Strunta i att hitta det grönaste gräset till din tältplats. Ta istället sikte mot trädtopparna för det är där det händer på det här stället. Det är bara att lämna höjdskräcken hemma och slå dig till ro i en stuga eller ett tält uppe bland trädkronorna.

När du känner dig redo för att stå med båda fötterna på jorden igen finns det bra faciliteter för gemensamt bruk på markplan.

På de övre våningarna är det dock privatliv för hela slanten och priserna sträcker sig från 49 € för ett tält i trädet och 159 € för en stuga. Utöver det tillkommer ett weekend-tillägg på 30 € och vegetarisk frukost för 15 €.

Berlepsch 1, 37218 Witzenhausen
www.robins-nest.de

Instagram-användarnas bilder från #spreewald