Left navigation


Danland

Välj mellan Danlands familjevänliga semestercentra i hela Danmark. Hit kan du åka på badsemester året runt.

Danland har 28 familjevänliga semestercentra på de allra bästa platserna i Danmark. Här finns både strand och hav samt swimmingpool och subtropiskt vattenland.

Det finns massor av aktiviteter i och omkring dessa semestercentra, t.ex. gallerier, bra restauranger och wellnesscentra. Nedan hittar du några av Danlands semestercentra och vad du kan uppleva där.

Gilleleje Feriecenter
Gilleleje i Nordsjælland är ett charmerande gammalt fiskeläge, där de smala gränderna och halmtäckta husen har bevarats. Det finns massor av liv på gatorna, och varje år finns det festliga arrangemang som ”Bakkefest”, Hamnfest och Jazz i hamnen. Här ligger också Gilbjergstien, Danmarks vackraste vandringsled med panoramautsikt till Kullen. Det finns dessutom många spännande utflyktsmål i närheten av semestercentret, bl.a. Kronborgs slott, Öresundsakvariet och Sjællands sommarland.

 

Marielyst Feriecenter
Marielyst Feriecenter ligger på Falster, i en vacker omgivning med strand och skog. Semesterstugorna ligger i kanten av Östersjön och en flera kilometer lång vit sandstrand. Det finns vacker natur, aktiviteter och spännande sevärdheter i närheten. I staden Nykøbing Falster som ligger nära semestercentret hittar du ett levande kulturliv med konst, musik och teater. Det finns naturligtvis också möjligheter till shopping, trevliga kaféer och ett livligt nattliv. Straxt utanför Marielyst finns det dessutom en bowlinghall, minigolfbana, ridning, gokartbana m.m.

 

Bork Havn Feriecenter
Bork Havn Feriecenter ligger i Vestjylland, centralt med Ringkøbing Fjord på ena sidan och Vesterhavet på den andra. Här finns goda möjligheter både för en familjevänlig badsemester vid stranden, windsurfing, sportfiske eller utflykter till t.ex. Givskud Zoo eller Legoland. Det finns också ett spännande fågelliv i reservatet vid Tipperne och bra vandrings- och mountainbikeleder i Blaabjerg Plantage.

 

Läs mer på http://www.danland.se/