Left navigation


Tyskland, Europa & Medelhavet

Ta bilen till Medelhavet

Enkelt och bekvämt med kombibiljett till Tyskland

Ska du åka på bilsemester i sommar? Kortaste och roligaste vägen till semestern i Tyskland, Europa och Medelhavet går via Helsingborg-Helsingör och du får en skön paus med en riktig bensträckare.

Kombibiljett

fr 1195:- enkel
BOKA

Priset gäller båtresa Helsingborg-Helsingör + Rödby-Puttgarden enkel resa inkl bil (max 6m) + 9 pers vid utresa tom 13/1 2019. Gäller vid bokning online.

Vägen västerut i Europa

Puttgarden är vägen till kulturupplevelser i bla Lübeck, Flensburg, Hamburg och Trier. Men det är även vägen till bra shopping. Med hela 8.000 m2 är BorderShop Puttgarden norra Europas största bordershop. På väg mot Lübeck ligger Hansa Park, som är Nordeuropas största nöjespark. Mot Kiel ligger MC-ArthurGlen Designer Outlet Neumünster med märkeskläder med 30-70% rabatt. 

tyskland-lubeck-bordershop-shopping

Kombinera med ett besök i den lilla badorten Haffkrug, som lockar med långa vita stränder och semesterboende längs kusten. Stanna även till i Schwerin, staden med de sju sjöarna och det imponerande Schweriner slottet. Är du intresserad av vin kan du åka längs den gamla huvudleden från Koblenz utmed floden Mosel, där det finns många könda vinorter.

lubeck-torn

Medeltidsatmosfär i Lübeck

Kulturhistoriska sevärdheter som Holstentor präglar än idag stadens vackra silluett och påminner om ortens ärorika historia som fri Riks- och Hansastad. Njut av konst, kultur, marsipan och shopping i den enastående världskulturstaden.

 tyskland-weekend-hamburg

Maritim charm i Hamburg

En mängd härliga upplevelser väntar på dig i Hamburg. Ta en åktur på kanalerna genom Speicherstadt, strosa längs hamnpromenaden eller njut av en kopp kaffe i de vackra kvarteren.

trier

Vackra Trier

Söderut ligger Tysklands äldsta stad Trier, som är känd för sina välbevarade romerska byggnader bla Porta Nigra, den svarta porten.

karta

Rivieran, Côte d'Azur

På den franska rivieran hittar du gammaldags charm, fantastiska stränder, shopping och god mat i överflöd. Nice, Cannes, Antibes, Saint Jean Cap Ferrat och resten av rivieran väntar med azurblått hav, sol och varma vindar.

Disneyland Paris

Europas största turistattraktion med över 10 miljoner besökare om året. Här hittar du allt från Disneyfigurer och parader till en äventyrsö, piratskepp och 4D-film. Dagen avslutas med en fyrverkerishow med projektioner på det vackra Törnrosaslottet.

Köp en kombibiljett till Tyskland, där även färjeöverfarten till Danmark ingår i priset, och kör direkt till vår automatiska check-in. Enkelt och smidigt!

 

 

Vägen österut till härliga stränder och Berlin

Rostock är porten till Östeuropa där många spännande upplevelser väntar. Njut av de vita sandstränderna på Rügen, upplev den charmiga medeltida kulturen i Rostock eller kombinera historiskt med internationell stämning i underbara Berlin. Längre söderut ligger den historiska handelsstaden Leipzig med fina sevärdheter. Rådhuset räknas som en av renässanstidens vackraste byggnader. 

rugen

Strandliv på Rügen

Besök Rügen som även har fått smeknamnet Berlins Badkar. Det är nämligen hit som miljonstadens invånare kommer för att koppla av. Rügens härliga sandstränder är som gjorda för en paus på vägen. 

Om du tar motorväg 4, 13 eller 17 söderut kan du stanna till i Dresden vid floden Elbe. Upplev charmen i den gamla stadskärnan "Inner Altstadt" och besök de vackra barockanläggningarna Zwinger. Inte långt härifrån ligger nationalparken Säschsische Schweiz i det natursköna berglandskapet på gränsen mellan Tyskland och Tjeckien.

rostock

Gotik och hamnromantik i Rostock

Rostock är en fin Hansastad med romantisk maritim stämning, gotiska kyrkor och bra shoppingmöjligheter. Upplev de historiska attraktionerna och njut av hamnstadens vackra omgivning.

tyskland-berlin

På skattjakt i Berlin

Bara två timmar i bil från Rostock ligger Berlin där dåtid och framtid möts i en mix av historiska monument som Brandenburger Tor och Checkpoint Charlie. Upplev unika stadsdelar, internationell stämning och kulinariska specialiteter.

Fest och fotboll i München

I München samlas exklusiv shopping, paradgator och monumentala byggnader med lederhosen, brassmusik och rustika ölhus. Besökaren kan börja dagen på ett enkelt hak med fläsklägg och surkål och avsluta i ett gourmettempel med vita linnedukar.

Vackra Venedig

Det finns ingen annan stad som Venedig. Den är på alla vis helt unik och mystisk. Ta god tid på dig i den romantiska staden och upplev enastående charm och många hemligheter bland gator och gränder, broar och kanaler.

 

Köp en kombibiljett till Tyskland, där även färjeöverfarten till Danmark ingår i priset, och kör direkt till vår automatiska check-in. Enkelt och smidigt!

 

En bensträckare med guldkant

Kortaste och roligaste vägen till semestern i Danmark, Tyskland och Europa går via Helsingborg-Helsingör. Båtresorna via Danmark och Tyskland ger två naturliga bensträckare på vägen med fika, god mat, bra utbud i shoppen och fräscha toaletter. Caféerna ombord serverar danska klassiker, sunda snacks, kylda drycker, söta favoriter och gott kaffe. Dessutom finns en välfylld shop med upp till 50% lägre priser än i land. 

Vi seglar var 15:e minut

Vi ger dig en riktigt bra start på semestern och dessutom seglar vi var 15:e minut på Helsingborg-Helsingör och ca var 30:e minut på Rödby-Puttgarden, så det finns alltid en avgång som passar. Visa tidtabeller - Klicka här!

scandlines--farja-tjej