Camping i Europa

Det är idealiskt att campa i Europa tack vare den trevliga campingkulturen som finns i olika länder. I synnerhet svenskar älskar att koppla på husvagnen och ställa in GPS-mottagaren på diverse destinationer runt om i Europa. Vi har valt ut ett antal campingdestinationer i Europa som är perfekta för familjesemestern.

Campingsemester i Europa med hela familjen

Campingsemester i Europa innebär ren avkoppling för hela familjen. Barnen får snabbt nya lekkamrater och de vuxna får tid att njuta av en bra bok, varandras sällskap och ett glas gott vin. Camping betyder också massvis av aktiviteter, och många campingplatser i Europa har stora poolområden med rutschkanor, lekplatser samt tennis- och spelplaner.
Det finns många olika sätt att campa på och det finns alternativ för alla budgetar. Du kan slå upp ett eget tält, bo i husvagn eller husbil eller också hyra en campingstuga. Du kan campa i natursköna områden i Tyskland eller nära stränder och berg i Sydeuropa.

Den snabbaste vägen när du ska på campingsemester i Europa

Om det bär av söderut med husvagnen, exempelvis till Tyskland eller vidare genom Europa, är rutten med Scandlines färjor den snabbaste vägen. Ta färjan från Helsingborg till Helsingör som seglar var 15:e minut. Kör sedan vidare till Rödby eller Gedser och låt färjan ta dig och familjen vidare på campingsemestern i Europa. Båtturen från Rödby varar cirka 45 minuter och från Rostock cirka 2 timmar. Här kan du se fram emot en trevlig paus ombord.
På färjan kan ni slappna av med tax-free-shopping, njuta av er egen matsäck eller köpa förfriskningar i kafeterian som erbjuder ett stort urval läckerheter. Medan ni slappnar av och njuter av resan tar färjan er till Tyskland och campingsemestern i Europa börjar.

Att campa i Tyskland
En av svenskarnas favoritdestinationer när camping står på semesteragendan är Tyskland. Att campa i Tyskland passar hela familjen, oavsett om ni har husvagn eller planerar att övernatta i tält. Campingplatserna i Tyskland är kända för att vara mycket barnvänliga och det finns många upplevelser och sevärdheter, både för vuxna och barn, i Nordtyskland såväl som Sydtyskland. Du kan läsa mere om camping i Tyskland här.

Att campa i Frankrike
Åk och campa i Frankrike om ni önskar uppleva fransk kultur och natur på nära håll. Campingplatserna i Frankrike är utrustade med de bästa anläggningarna och unik service. Campingplatserna erbjuder dessutom ett stort urval av aktiviteter för hela familjen och många av platserna har ofta ett härligt poolområde med rutschkanor och lekplatser. Läs mer om resor till Frankrike.

Att campa i Italien
Några av Europas bästa campingområden ligger i Italien. Med landets behagliga klimat, vackra stränder och otroliga natur är Italien ofta den slutdestination man önskar nå när campingresan går söderut i Europa. Oavsett om ni bor i husvagn, tält eller husbil är de italienska campingplatserna perfekta för familjesemestern. Läs mer om camping i Italien.