Camping i Italien


Är ni sugna på att se Italien från en ny och aningen annorlunda vinkel på semestern så är en campingsemester ett bra alternativ.

Oavsett om ni vill upptäcka romantiska Rom, coola Milano eller besöka milslånga ständer längs kusten, så blir camping i Italien garanterat en resa ni sent kommer att glömma. Italien kan faktiskt erbjuda det mesta - pulserande städer, vita sandstränder och inte minst en världsberömd matkultur.


borderTa den snabbaste vägen till Italien med Scandlines

Att ta sig från Sverige till kontinenten och södra Europa går snabbast och enklast med Scandlinesfärjan via Danmark. Färjan från Sverige till Danmark seglar varje kvart. Därifrån kan du välja rutten Gedser på Falster till Rostock i Mecklenburg-Vorpommern där Scandlines seglar nio gånger om dagen. Du kan också välja att åka från Rödby på Lolland till Puttgarden på Fehmarn där vi seglar två gånger i timmen. Vi har gjort det enkelt och billigt för dig att göra din resa till Italien.

Se tider och priser för färjor till Europa här.

Kom ihåg att Scandlines samarbetar med EasyGo så att du kan checka in på färjan med din AutoBizz eller din BroBizz utan att du behöver ta fram kortet.

Läs om hur du använder din AutoBizz här.

border Underhållning på färjan

Det finns en massa underhållning på färjan mellan Sverige och kontinenten. För de vuxna finns det shopping i Travel Shop där du kan köpa godis, parfym och alkohol till fördelaktiga priser. Ombord har vi även underhållning för barn i alla åldrar i form av spelmaskiner och lekrum. Det finns även det mesta man kan önska sig i våra restauranger och caféer. 

border Hitta Campingplatser

Camping i Italien är väldigt populärt. Det finns över 2 000 officiella campingplatser runt om i landet. Campingplatserna delas upp efter hur bra de är med antal stjärnor där det finns 4 nivåer. Vanligtvis håller alla campingplatserna öppet under högsäsongen, det vill säga från april till september. Väldigt få har öppet året runt.

Det enklaste sättet att hitta campingplatser är att kontakta det lokala turistkontoret i området ni planerar att åka till. Man ska akta sig för att campa utanför campingplatserna, inte bara på grund av säkerheten men även för att man kan få dryga böter. Detta är inget som gör camping i Italien svårare, men det är bra att vara medveten om det.

border Bra att tänka på innan avresan till Italien

Det kan vara bra att känna till att många städer i Italien har körförbud eller körrestriktioner i stadskärnan klockan 8-18. Följer man inte reglerna kan man bötfällas. Det kan även finnas avgifter på diverse motorvägar, men då betalar man vid ett bomstopp, så vad man ska tänka på är att ha med sig ett kreditkort att betala med.


cta-europa-A

     Klicka för at läsa