Campa i Tyskland med hela 

familjen

Tyskland är ett underbart land att campa i med moderna faciliteter på campingplatserna och en hög servicenivå. Det är bara att packa bilen, koppla på husvagnen och ge sig ut på campingsemester med familjen. 

Du kan välja mellan fler än 3 000 campingplatser och det finns alternativ för alla smaker och plånböcker. De flesta campingplatserna ligger i natursköna områden med sjöar, floder och berg. Campingplatserna är mycket barnvänliga och standard samt service är hög på de flesta platserna.

border

Härliga upplevelser på campingplatser i Tyskland

Det finns många vackra platser att upptäcka i Tyskland. Bär campingresan av till Nordtyskland kan ni uppleva natursköna Lüneburger Heide och Mosels fina vindistrikt. Föredrar ni storstadscamping är Nürnberg eller München att rekommendera. Skulle gamla borgar, slott och korsvirkeshus vara av intresse bör ni styra kosan mot Sydtyskland.

borderSå kommer du snabbast till Tyskland för camping

De flesta campare vill gärna nå sin destination snabbast möjligt, så varför inte ta den smartaste vägen till Tyskland? Res med Scandlines via Danmark när du ska på campingsemester i Tyskland – snabbt, enkelt och du slipper dessutom tråkiga bilköer. 

Hitta den snabbaste vägen till Tyskland.

border Goda råd inför campingsemestern i Tyskland

Tyskland har ett mycket effektivt motorvägsnät, däremot är det nästan alltid tät trafik, inte minst om sommaren. Det är därför en fördel att köra nattetid om ni snabbt vill ta er fram på de tyska vägarna och undvika trafikstopp. Alternativt kan ni överväga att köra på de mindre landsvägarna som dessutom ofta är mycket idylliska. Här kan ni upptäcka många intressanta tyska städer och byar.

border Välj en rutt som är husvagnsvänlig

På en del ställen kan det vara besvärligt att ta sig fram med husvagn. Speciellt svårt är det i de centrala delarna av större tyska städer eftersom det finns begränsat med plats att manövrera runt på. Därför är det en bra idé att redan hemifrån välja den rutt som är mest lämplig för husvagnskörning. 

border Hitta den campingplats i Tyskland som passar er

Planerar ni att campa i tält eller ska husvagnen med? Ska det vara lyxcamping eller bör det finnas strand och skog i närheten? Oavsett vilken campingform ni väljer är det en bra idé att redan hemifrån förbereda ett urval av campingplatser. På så sätt vet ni i förväg vad varje enskild facilitet erbjuder. Många gånger är det dessutom bra att boka plats i förväg för att vara säker på att få en plats på just den camping som ni har valt ut. 

cta-smarteste-A

     Klicka för at läsa mer