Left navigation


Helsingör

Helsingör Kronborg

Danskt gemyt med caféer, restauranger, shopping, kultur

I Helsingör finns det danska gemytet samlat i gränderna, på gågatorna, i butikerna och på barerna. Besök även världsberömda Kronborg Slot, nya underjordiska Sjöfartsmuseét, Öresundsakvariet och Hotel Marienlyst med internationellt casino.

AutoBizz Smart

Fr 123:-/väg
Läs mer

Prisexempel gäller inkl bil (max 6 m) Helsingborg-Helsingör vid T/R över dagen lör-sön, tom 13/1 2019, med AutoBizz Smart.

Museet for Søfart

Upptäck ett av de mest omtalade och spektakulära nya museum i Danmark just nu. Dyk ner i det underjordiska museet till en värld av sjöfartsberättelser utställda i stämningsfulla och dramatiska scenografier. Stå ansikte mot ansikte med en torped, bli tatuerad efter gamla sjömäns tatueringar och se världens största modell av ett containerfartyg.

scandlines-hh-museet-for-sofart

 

Kronborg Slott

Kronborg är ett av Nordeuropas mest betydande renässansslott. Slottet är känt framför allt genom Shakespears Hamlet. Tillsammans med klassiska och interaktiva utställningar är ett besök perfekt som en dagsutflykt. Om vädret tillåter, ta med egen picknickkorg, eller fika på Cafe Kronen, Cafe Brohuset eller Strandvejsristeriet - Nordsjällands första mikrorosteri av kaffe. Öppettiderna varierar över året.

hhcityclub-kronborg-kultur

 

Danmarks Tekniske Museum

Välkommen till en familjeupplevelse i full fart! Med anledning av museets 100 års jubileum 2011 öppnade en stor permanent utställning om teknologins utveckling i hemmen under 100 år. Det är en riktig familjeutställning som väcker många minnen till livs. 

Matupplevelser

Njut av klassisk italiensk mat i Patrizios restaurang i Helsingör, Amici Miei. Mer klassisk sydeuropeisk mat hittar du på Madame Sprunck. Är du sugen på den danska godbiten smörrebrödet besök Rådmand Davids hus. Prova ”Sol over Gudhjem” med rågbröd, rökt sill, lök och en rå äggula. Missa exempelvis inte den nya matmarknaden i vaerftshallerne.

Mat jordgubbstårta

Shopping

Mysig shopping i de hundratals små butikerna längs gågatorna exempelvis, Jörgensen & Co, Kop og en Kande, inredningsbutikerna Tidsted och Levande Lys. Trevlig blomsterbutik, Michael Find, ligger bara ett stenkast från terminalen. Du parkerar bilen nära på Scandlines parkering vid Faergevej.

Julmys i Helsingör med shopping och cafébesök


HH City Club

Bli medlem i HH City Club och få rabatter och bra erbjudanden i Helsingör. HH City Club är för dig som gilla shopping, mysiga kulturupplevelser och goda nöjen. Oavsett om det handlar om läcker design, mode och accessoarer, eller ett givande teaterbesök, så får du ett riktigt dejligt pris på det bästa av Helsingör.  Och det bästa av allt - HH City Club är helt gratis!  - Läs mer på hhcityclub.se