Left navigation


Julmarknader

Tivoli i Köpenhamn entre jul och vinter

Stämningsfull jul i Danmark

Nu när mörkret är här och vardagsrutiner är i full gång, kan det vara roligt att planera in något lite längre fram. Lys upp höstmörkret med att boka in en tur till Danmark med ett härligt vimmel av julglitter, glögg, god mat och julstämning.

AutoBizz Smart

Fr 123:-/väg
Läs mer

Prisexempel gäller inkl bil (max 6 m) Helsingborg-Helsingör vid T/R över dagen lör-sön, tom 13/1 2019, med AutoBizz Smart.

Glittrande julmarknader i Helsingör

Bara 20 minuters båtresa bort väntar glittrande dejliga julmarknader. Ta med familj och vänner till Helsingör. Köp enkelt din biljett i vår app.

Nu är det jul i Hallen 1-3, 8-10, 15-17/12

Redan när du kliver av båten möts du av julens alla dofter med brända mandlar, pepparkakor och glögg. Under julens helger förvandlas nämligen första våningen i terminalen i Helsingör till en härlig julmarknad med skön stämning och vackra dekorationer. I bodarna kan ni shoppa presenter, pynt och godsaker. 

Kom ihåg att du får tre timmars gratis parkering hela november och december på Scandlines parkering mittemot terminalen.

  Öppet    1:a advent     2:a advent     3:e advent  
 fre  12-17   11-16   11-15
 lör 12-17 11-16  11-16
  sön  12-17 11-16  11-15

 

julmarknader-barn-kronborg

Kronborg Slott 2-3, 9-10/12

Mitt i slottets smyckade sal hittar du en vacker julmarknad där du kan köpa unika och personliga julklappar: designvaror, kläder, smycken, leksaker och heminredning. Här kan du även hitta julbordets alla delikatesser. I barnverkstaden kan barnen pyssla och göra egentillverkade presenter. Ta en god paus med glögg, munkar, smörgåsar och skummande julöl.

kronborg-slott-jul

Julen börjar på Axeltorv 2-3, 9-10, 16-17, 23-24/12

Hela Helsingör och Axeltorv glittrar under adventshelgerna. Julmarknaden på Axeltorv med bodar med spännande innehåll, barnaktiviteter samt mat och dryck skapar härlig julstämning. 1:e Advent kommer jultomten traditionsenligt seglande med sin ”Nissegarden” till Kongekaj för att sedan i kortege ta sig upp till Axeltorv och tända den stora julgranen. Julen har startat!

Middagstips i Helsingör!

Franska restaurangen Francophile, Stengade 81 och italienska La Dolce Vita, Kongensgade.

helsingor-city-jul

Köpenhamn - En stämningsfull julstad

I Köpenhamn glittrar gatorna av julljus och butikerna är pyntade. Pausa med en kopp kaffe i Nyhavn och besök någon av alla stämningsfulla julmarknader, allt detta knappt en timma från Helsingör.

Jul på Tivoli 18/11-31/12

Årets tema på julmarknaden på Tivoli är TÅG! Kliv in i den vackert pyntade parken, med juleljus, granar och snurrande karuseller. Värm dig i den fina gamla stationsbyggnaden och njut av något gott att äta och dricka. Strax intill står ett ångloksinspirerat tåg som du kan ta dig en sväng runt Tivoli i. I bodarna kan du köpa mat, julpynt och presenter. Alla restauranger är öppna!

jul-tivoli

Klassisk julmarknad på Kongens Nytorv 17/11 – 22/12

Upplev en riktigt klassisk julmarknad med bodar och pynt på Kongens Nytorv, torget mellan Strøgets slut och Nyhavn. Här kan du också beundra Hotel D’Angleterres vackra julsmyckning och träffa tomten vissa dagar.

nyhavn-hustak-kopenhamn

Tyska julinfluenser på Højbro Plads 17/11 – 23/12

Strax intill Strøget hittar du Højbro Plads, där du kan uppleva en julmarknad med tyska och sydeuropeiska influenser. Smaka på och njut av glüwein och currywurst. I bodarna finns även franska och italienska delikatesser att frossa i, kläder, hantverk och dansk julmat. Har du tur kan du även få syn på tomten, som finns på plats under några av dagarna.

julmys-par-danmark

HC Andersens Julmarknad 17/11 – 22/12

HC Andersens julmarknad är en tradition i Köpenhamn och i år har marknaden flyttat till Nytorv, sidan om Strøget. Marknaden är smakfullt pyntad med tusentals ljus, tyska korvar på träkolsgrillen och självklart ställer självaste HC Andersen upp för ett foto eller kanske en selfie.

choklad-bitar-julgodis

Shoppingtips i Köpenhamn!

H&M:s nya butik Arket, Købmagergade 33, belägen i det gamla post och telemuseet
Super Love – Retrobutik Gothersgade 9
Caravane – Fransk inredningsbutik, Store Strandstræde 10 A
Notre Dame – Stort urval av julpynt, Nørregade 7

scandlines-kopenhamn-jul-nyhavn-400

Nära till stämningen i Nordsjälland

Nordsjälland är de många slottens och gamla kungarnas favoritområde. Julmarknaderna här är väl värda ett besök och alla ligger inom en timmas bilfärd från Helsingör.

Esrums kloster, Esrum 1-3/12

Besök en särpräglad julmarknad på Esrums kloster, med exklusiva delikatesser från Frankrike och Esrums välkända produkter. Här kan du även njuta av ett vackert smyckat och fantastiskt gott, franskt julbord. Ta en varm glögg i klosterkällaren eller besök marsipanverkstaden.

Esrum-kloster

Rosendal Julemarked, Ålsgårde ons-sön 19/11-23/12

Detta är en gemytlig gammaldags julmarknad som påminner om tiden ute på landet i forna dar. Gården Rosendal vid Ålsgårde på Nordsjälland är från tidigt 1800-tal och ger en perfekt inramning åt julmarknaden. Missa inte heller den hemgjorda lammkorven, australiskt portvin och choklad från Summerbird. Här kan du även inhandla vackra juldekorationer från bla Brinc Nordic, Aspegren och Bloomingville.

 kloster-ostar

Fuglebjerggaard, Helsinge 2-10/12

Gården är en väldoftande, färgstark och överdådig upplevelse pyntad med juldekorationer. Under helgerna serveras maten i det uppvärmda och inredda växthuset. Kryddorna säljs i en del av gården som närmast påminner och en arabisk souk.

Tips i Nordsjälland!

Upplev julstämning hos Blomsten by Ilse Jacobsen i Hornbæk

Traditionella och hippa julmarknader i Tyskland

I Tyskland hittar du många stämningsfulla städer och metropolen Berlin. Med vår kombinationsbiljett får du två överfarter på en biljett - smidigt! 

Rostock 27/11-22/12

Den maritima hansastaden Rostock bjuder in till en av de största och vackraste julmarknaderna i Tyskland. Invigningen äger rum i slutet av november, då seglar jultomten in i hamnen och markerar öppnandet. Marknaden är stämningsfullt dekorerad och fylld med hundratals stånd. Vid Marienkirche finns även en marknad med medeltida tema som också är värd ett besök

Tips! Rostock bjuder på bra shopping i centrum längs Kröpeliner Strasse. Stanna till för en lunch på Zwanzig 12, Schnickmannsraße 14

Rostock

Wismar 27/11-22/12

Upplev äkta tysk julstämning i Wismar som ligger vacker mellan Lübeck och Rostock. Den stämningsfulla marknaden, med upplevelser för alla sinnen, äger rum på det stora torget. Rådhuset är vackert upplyst, intill står fina gamla gavelhus och torget är täckt med glittrande juldekorationer. Insup doften av glögg och brända mandlar och smaka på stenugnsbakat bröd.

Julmarknad-tyskland

Schwerin 27/11-23/12

Kom i stämning på Schwerins julmarknad på det fina torget vid den vackra katedralen som är omgivet av korsvirkeshus. Strosa runt på torget och njut av doften av jul, med inslag av mandel och gran. Staden pryds av juleljus och dekorationer och i stånden kan du hitta godsaker till julbordet och presenter.

Tips! På Weinhaus Wöhler äter du gott i historisk miljö, Puschkinstraße. 26

schwerin

Stralsund 29/11-22/12

Stralsund är en stad som ingår i UNESCOs världsarv vilket, bara det, gör staden värd ett besök. Under juletid sträcker sig julmarknaden från den fint dekorerade Alter Markt med det gotiska rådhuset och förbi de historiska handlarnas hus på Neuer Markt. I stadshuset kan du besöka konst- och hantverksstånd och hitta unika gåvor till nära och kära. Njut av levande musik och beskåda den rikligt pyntade julgranen.

Tips! På spektakulära Ozeaneum gör du en undervattensresa genom de nordliga haven från Stralsund till Ishavet. Utsågs 2010 till världens bästa museum, Hafenstraße 11.

Stralsund

Lucia julmarknad i Prenzlauer Berg 27/11- 23/12

Detta är en fantastisk julmarknad, belägen vid kulturbryggeriet, med upplevelser för hela familjen. Den vackra byggnaden med sina två stora gårdar förvandlas till ett fantastiskt jullandskap, mitt i staden. Den pittoreska miljön gör marknaden till en mycket mysig upplevelse. I stånden kan du hitta härliga delikatesser och traditionella juldrycker. 

Berlin-vinter-jul

Holy Shit Shopping Julmarknad i Arena Berlin 16-17/12

En konst- och designmarknad där drygt 300 handplockade unga designers, skapare och artister ställer ut en salig blandning av kreationer som mode, smycken, produkter, konst, fotografi, grafik, serier och litteratur. Julmarknaden äger rum i Arena Berlin och är en maffig tillställning där du har chans att hitta unika presenter till dig själv eller dina nära.

Tips! Gör ett besök på det spännande Spionmuseet vid Potzdamer platz.

jul-kulor-ljus-tysklanfd

Julmarknad på Gendarmenmarkt 27/11-31/12

En av de pampigare marknaderna att besöka under julen är den som hålls på Gendarmenmarkt. Marknaden ramas in av Konzerthaus och Französischer Dom som lyses upp av strålkastare och på torget slås mängder med små vita tält upp. Detta är utan tvekan en av de vackraste och mest stämningsfulla marknader du kan hitta i Berlin.

Berlin-vinter

Berlins miljö- och julmarknad 2–17/12

Julmarknaden på Sophienstrasse (en av Berlins äldsta gator) bjuder på mängder av spännande designprylar, tillverkade i helt hållbara material. Här kan du med andra ord hitta roliga och kreativa gåvor. Njut av ekologiska och lokalt tillverkade produkter och ta del av en mängd kulinariska upplevelser. Marknaden är öppen under de fyra helgerna före jul.

Restaurangtips

Hippa Super med sitt fantasifulla crossover kök. Budapester Straße 50- Bikini Berlin. Hemma hos känsla på Kitchen Library Bleibtreustr. 55