Left navigation


Köpenhamn

Köpenhamn är kontrasternas stad. Den brokiga blandningen av människor och butiker gör huvudstaden till ett spännande resmål fullspäckat med färgstarka upplevelser.Gå på loppmarknad ena stunden och på världens finaste restaurang den andra.

Upplev Köpenhamn på cykel eller i kajak
Köpenhamn är en mycket välkomnande cykelstad. Hyr en cykel och upptäck omgivningarna, eller testa den batteridrivna stadscykeln som dessutom har en touchscreen på styret med inbyggd GPS. Paddla kajak genom Köpenhamns kanaler - och varför inte hälsa på Den lille Havfrue! Turerna utgår från ön Holmen i Köpenhamns hamn. Paddla runt och se Christiania, det nya Operahuset, Den Sorte Diamant, Köpenhamns häftiga bibliotek och inte minst berömda Nyhavn!

Storstadsupplevelser
Sevärdheter och attraktioner som är lika roliga för stora som små finns det gott om. Tycho Brahe Planetarium Lockar med astronomiska upplevelser, The Mystic Exploratorie är fullt av mystiska fenomen och på Museet för Guiness World Records har världens häftigaste rekord samlats.

Torvehallerne i Köpenhamn, Danmark

Caféer, restauranger och matupplevelser
Maten i Köpenhamn är ett kapitel för sig och staden har blivit ett av de hetaste resmålen för matintresserade. Köpenhamns svar på New Yorks Meatpacking District är Kødbyen, minst lika krogtätt och hippt som sin amerikanska förlaga. Här finns caféer, gallerior, restauranger inhysta i gamla stallbyggnader och industrilokaler. Senaste tillskottet i Ködbyen är en mysig italienare, Mother. Kødbyens Fiskebar handlar om fisk och skaldjur, goda viner och god stämning. Café Mandela kallar sig världscafé och serverar rätter från fjärran länder blandat med dansk kokkonst.

Torvehallerne, Köpenhamns nya stjärna till saluhall, bjuder på rader av färgsprakande grönsaker, charkuterier och ost. Handlarna är generösa med smakprover så att du kan hitta dina favoriter. I staden finns också Noma, som utsetts till världens bästa restaurang, och många nyöppnade krogar som bland annat uppdaterat de danska smörrebröden.

kopenhamn-stoget

Shopping & design
I H&M:s nya butik & Other Stories finns allt från make-up, hudvård och doft till trendiga kläder, accessoarer och skor (Amagertorv 29). H&M Home med prisvärd heminredning är väl värt ett besök (Amagertorv 23). Har du den stora plånboken med dig är Illum ett lyxigt köpcenter med både mode och inredning (på Ströget). Spännande gatan Pilestræde ligger parallellt med shoppinggatan Købmagergade med modebutiker, mysiga caféer och drinkar på barer och bodegor.
Här hittar du bl.a. designbutiken Hay, köttrestaurangen Madklubben Steak och 42 Raw som är Köpenhamns första Raw Food-bar. Missa heller inte Naked Pilestræde, butiken med Köpenhamns bästa urval av sneakers för tjejer och Hardware med senaste herrmodet.

Dansk design håller världsklass och det är en upplevelse att besöka alla showrooms som ofta är en mix av galleri och butik. Ta till exempel en sväng inom Designer Zoo med verkstad, design och konsthantverk och 2000 kvm stora GUBI Showroom.

Missa inte heller alla personliga vintagebutiker. Carmen & Fantasio är en av Köpenhamns äldsta och mest populära med mycket inspiration från 1970-1980-tal Gillar du vin, vintage och fransk mat så styr stegen mot Beau Marché, där tre danska syskon uppvuxna i Frankrike har skapat en fransk oas. En annan butik fylld av franska influenser är Fil de fer med ett stort urval av franska antika möbler, belysning och inredning. Ägaren köper upp kvalitativa loppisfynd i Frankrike och säljer dem vidare i butiken.

Loppmarknader
Alla loppmarknader som under helgerna flyttar ut på gator och torg när solen tittar fram är ett säkert vårtecken i Köpenhamn. Bra marknader finns vid Frederiksberg Rådhus, Israels Plads, Nørrebrogade och Gammel Strand i centrum. Här kan du botanisera bland gamla smycken, vinylplattor och unika antikviteter.

Hippaste kvarteren
I Köpenhamn kan du promenera länge i olika kvarter och hitta personliga favoriter bland butiker, caféer och barer. Det gamla arbetarkvarteret, Vesterbro, är idag ett av de hippaste. Här hittar du klädesplaggen som inte alla andra har och kan frossa i allt från vintagefynd till ny dansk design. Kødbyen är en populär del av kvarteret, med många krogar och specialbutiker. Nørrebro är en annan livlig del av Köpenhamn, endast några få minuter från centrum.

112x28KopNuBtnWhiteMyriadPro  

AutoBizz-Smart-452-190

 
Få Öresunds lägsta pris med bil - Läs mer och anmäl dig här!

Ta båten
Helsingborg - Helsingör
Vi seglar ca var 15:e minut och överfarten tar bara 20 min
- Alltid en avgång som passar!

Personbiljett T/R
Personbiljetter köps direkt i biljettkassan före ombordstigning på båten.
  
Vuxen
 
90:-
 
Barn 4-11 år
 
63:-
 
Senior 65 år
 
63:-
 
Cykel
Gäller vid köp av personbiljett.
Köp biljett vid bil Check In
  0:-
 
Familjebiljett
Max 2 vuxna + 3 barn
 
180:-


Resor med bil, MC T/R
Bil max 6 m + 9 pers. Priser gäller vid bokning online
  
Bil 1-dagsbiljett
Ut- & hemresa samma dag
 
554:-
 
Bil Weekendbiljett
Utresa tor-lör & hemresa
lör-sön, samma helg
 
775:-
 
Bil T/R
 
944:-
 
Bil AutoBizz Smart från
Prisex /väg vid ut- & hemresa samma dag, lör-sön. Läs mer om anmälan & priser här!
  123:-
 
MC 1-dagsbiljett
Ut- & hemresa samma dag.
Max 2 vuxna.
 
303:-
 
MC T/R
Max 2 vuxna.
 
462:-

Köp din biljett hos Scandlines nu!

Priser gäller tom 13/1 2019
Se alla tider och priser - klicka här!