Left navigation


Nordsjälland

Danmark Nordsjälland

Den Danske Riviera med stränder & livsnjutning

Den Danske Riviera lockar med några av Europas bästa stränder, idylliska fiskelägen och livsnjutning för hela familjen. Dessutom har Nordsjälland alltid varit kungarnas favoritområde och här finns många slott och kloster att besöka.

AutoBizz Smart

Fr 123:-/väg
Läs mer

Prisexempel gäller inkl bil (max 6 m) Helsingborg-Helsingör vid T/R över dagen lör-sön, tom 13/1 2019, med AutoBizz Smart.

Lycka längs Den Danska Rivieran

Sommarens mysigaste äventyr upplever du längs Den Danska Rivieran. En sträcka som passar utmärkt för en cykelsemester. Du tar dig fram i egen takt och kan på vägen njuta av de många byarna längs med kustlinjen, var och en med sin charm. Stanna till vid stränder och idylliska fiskelägen. Behöver du en längre paus så stanna på något mysigt badhotell eller bed & breakfast på vägen.

danmark-nordsjalland-hus-hav-strand

 

Hornbæk

Alldeles norr om Helsingör ligger det klassiska semesterparadiset Hornbæk som pulserar av liv under sommaren. Lägg ut filten på den breda finkorniga sandstranden och låt barnen busa runt på strandlekplatsen. Här arrangeras spännande aktiviteter för barn mellan 3-9 år utvalda dagar i juli och augusti. Njut av livet på hamnkrogarna, shoppa fina prylar i butikerna och besök personliga gallerier. Den idylliska byn har länge varit en inspirationskälla för designern Ilse Jacobsen. Passa på att besöka hennes butiker i byn eller unna er en behandling på Kurbadet by Ilse Jacobsen.

hornbaek-hav-skog

 

Dronningmølle

Här kan ni njuta av skönt strandliv och konst. På Rudolph Tegners museum och skulpturpark får ni ta del av konstnärens livsverk, från den första lilla lerstatyn till det sista oavslutade verket. Det går att cykla till museet, men inte inne i parken. Däremot får ni gärna ta en picknick i gröngräset med skulpturer och blå himmel i bakgrunden.

Gilleleje

Ingen sommar utan en tur till Gilleleje. Byn charmar med pittoreska gränder, korsvirkesromantik och personlig service. Här har Själlands största fiskehamn sitt säte och byn är populär bland fritidsseglarna. Aktiviteterna avlöser varandra under sommaren, njut av jazz i hamnen, festivaler och kulturarrangemang.

 

scandlines-hh-nordsjalland-karlek-pa-cykel

 

Längs Strandvejen söderut

Följ Strandvejen söderut från Helsingör till Espergærde, en mysig by med personliga butiker, en vinbar och jazzcafé. Passa på att avnjuta en fiskburgare i hamnen och strosa längs den vackra sandstranden. Humlebæk är mest känt för sitt världsberömda konstmuseum Louisiana som är en upplevelse för hela familjen med verk av de största konstnärerna. I Humlebæk finns även en genuin fiskehamn. 

 

 

Kungarnas favoriter

Nordsjälland har alltid varit kungarnas favoritområde och här finns många slott och kloster att besöka. Kronborg slot i Helsingör är från 1600-talet och Esrum Kloster och Möllegård från 1100-talet är väl värda ett besök. Fredenborg Slot är danska drottningens sommarresidens. Omgivningarna är fantastiska och en liten bit bort ligger Hilleröd med pampiga renässansslottet Frederiksborg Slot som innehåller Danmarks Nationalhistoriska Museum.

barnfamilj-slott-nordsjalland


Kungliga, magiska & privata trädgårdar

Är du intresserad av trädgård, kultur och natur har Nordsjälland ett fantastiskt utbud. Storslagna kungliga trädgårdar, men också trädgårdar och parker med konst i världsklass. Du hittar även unika och magiska upplevelseträdgårdar som blir en stimulans för alla sinnen.

scandlines-hh-parker-nordsjaelland-kungliga-tradgardar-danmark

Klassiska badorter

Stoppa fötterna i den vita, fina sanden, bada i klart vatten, fiska krabbor och flanera i de många byarna som följer kustlinjen - var och en med sin egen charm. Här fyller du dina dagar med det som gör dig lycklig; spa, badliv, kultur, nöjen, god mat och shopping. Norr om Helsingör nås det klassiska semesterparadiset Hornbæk, med några av nordkustens vackraste stränder på båda sidor om hamnen.

 nordsjaelland-strand-tisvilde


De yngre kan roa sig på den populära strandlekplatsen, och de shoppingsugna kan bland annat kika in Ilse Jacobsens butiker med design inspirerad av omgivningarna. Dronningmølle hänför med en vidunderlig sandstrand och fiskebyn Gilleleje charmar med pittoreska gränder och korsvirkesromantik. Därefter är det bara en kort bit till Vejby Strands dramatiska branter och milsvida utsikt. Ett självklart stopp längs med kusten är också Tisvildeleje med sina karaktäriska färgglada badhytter och Liseleje med Danmarks största naturlekplats, Havtyren.

scandlines-hh-badstrander-rageleje

Geopark Odsherred

Upptäck Danmarks första geopark och en del av UNESCO Global Geopark, med vacker böljande natur följd av en 160 km kustlinje. Parken passar dessutom perfekt till en cykelutflykt med cykelvänliga vägar med storslagna utsikter. 

Runtomkring Odsherred hittar du familjeaktiviteter, barnvänliga stränder, konst och kultur, naturreservat, marknader med lokala produkter och mysiga byar. I Odsherred hittar du även nöjesparken Sommerland Sjælland.

Kronborg Slot

Kronborg är ett av Nordeuropas mest betydande renässansslott. Slottet är känt framför allt genom Shakespears Hamlet. Tillsammans med klassiska och interaktiva utställningar är ett besök perfekt som en dagsutflykt. Om vädret tillåter, ta med egen picknickkorg, eller fika på Cafe Kronen, Cafe Brohuset eller Strandvejsristeriet - Nordsjällands första mikrorosteri av kaffe. Öppetiderna varierar över året.

Kronborg Slot

Kronborg är ett av Nordeuropas mest betydande renässansslott. Slottet är känt framför allt genom Shakespears Hamlet. Tillsammans med klassiska och interaktiva utställningar är ett besök perfekt som en dagsutflykt. Om vädret tillåter, ta med egen picknickkorg, eller fika på Cafe Kronen, Cafe Brohuset eller Strandvejsristeriet - Nordsjällands första mikrorosteri av kaffe. Öppetiderna varierar över året.

Weekend i Nordsjälland

Ibland kan det vara svårt att få plats allt skoj på en dag. Vill ni stanna en natt eller två har vi tillsammans med Sembo valt ut några härliga erbjudanden på boende i Nordsjälland - Läs mer här!