Left navigation


Nordsjälland

Den danske Riviera lockar med några av Europas bästa stränder, idylliska fiskelägen och livsnjutning för hela familjen.

Danmark

Gemyt i Helsingör
I härliga Helsingör hittar man mycket av det gemyt som kännetecknar Danmark. Strosa runt i de trånga gränderna, sitt i solen på en uteservering och njut av den klassiska glassen på Brostraede. Smakupplevelse med anor får man också på Gästgivaregaarden vid Axeltorv som har funnits på samma plats sedan 1600-talet. På Axeltorv råder en uppsluppen, härlig stämning hela sommaren och på torsdagarna bjuds det på traditionsenlig jazzkonsert. 

I Helsingör finns mycket att se och göra. Följ med på en guidad tur på Kronborg Slot, ett av Nordeuropas mest betydande renässansslott, och hör spännande historier om Holger Danske och Shakespeares Hamlet. Kulturhavnen binder samman slottet med byn och mötesplatsen Kulturvaerftet förenar varvshistoria med kulturella upplevelser.

För tonåringar med fart i benen är ett besök på Multiparken i Helsingör ett måste - en 10.000 kvadratmeter stor aktivitetspark med skate- och parkouranläggning och massor av andra spontansporter. Här finns också grönområden och grillplatser.

Kungarnas favoriter
Nordsjälland har alltid varit kungarnas favoritområde och här finns många slott och kloster att besöka. Kronborg slot i Helsingör är från 1600-talet och Esrum Kloster och Möllegård från 1100-talet är väl värda ett besök. Fredenborg Slot är danska drottningens sommarresidens. Omgivningarna är fantastiska och en liten bit bort ligger Hilleröd med pampiga renässansslottet Frederiksborg Slot som innehåller Danmarks Nationalhistoriska Museum.


danmark-nordsjalland-hus-hav-strand


scandlineshh-nordsjalland-riviera-strandJazz, konst och hamnidyll
Följ strandvägen söderut från Helsingör till Espergærde, en mysig by med personliga butiker, en vinbar och jazzcafé. Passa på att avnjuta en fiskburgare i hamnen och strosa längs den vackra sandstranden. Humlebæk är mest känt för sitt världsberömda konstmuseum Louisiana som är en upplevelse för hela familjen med verk av de största konstnärerna. I Humlebæk finns även en genuin fiskehamn.

Gilbjerg_Stien_Gilleleje_035

Klassiska badorter
Stoppa fötterna i den vita, fina sanden, bada i klart vatten, fiska krabbor och flanera i de många byarna som följer kustlinjen - var och en med sin egen charm. Här fyller du dina dagar med det som gör dig lycklig; spa, badliv, kultur, nöjen, god mat och shopping.

Norr om Helsingör nås det klassiska semesterparadiset Hornbæk, med några av nordkustens vackraste stränder på båda sidor om hamnen. De yngre kan roa sig på den populära strandlekplatsen, och de shoppingsugna kan bland annat kika in Ilse Jacobsens butiker med design inspirerad av omgivningarna.

Dronningmølle hänför med en vidunderlig sandstrand och fiskebyn Gilleleje charmar med pittoreska gränder och korsvirkesromantik. Därefter är det bara en kort bit till Vejby Strands dramatiska branter och milsvida utsikt. Ett självklart stopp längs med kusten är också Tisvildeleje med sina karaktäriska färgglada badhytter och Liseleje med Danmarks största naturlekplats, Havtyren.

scandlines-hh-nordsjalland-karlek-pa-cykel

Kärlek på cykel
scandlines-hh-nordsjalland-karlek-cykelDen danske Riviera får romantiken att spira. Lämna vardagen hemma och kärleksboosta med en cykelsemester på tu man hand. Inget slår frihetskänslan på cykel. Dofter, synintryck, smaker - allt blir starkare och närmare. Hela Nordsjälland är som gjort för en romantisk semester på två hjul. Släpp allt annat, packa picknickkorgen och rulla fram längs med Kærlighedsstien och natursköna små idyller.

Stanna när lusten faller på, leta upp avskilda platser i sanddynerna, shoppa i lokala gårdsbutiker, förkovra er i konst och kultur och hitta er egna personliga favoriter bland caféer och krogar. Självklart avslutas dagen med en promenad i solnedsgången innan ni övernattar på ett klassiskt badhotell eller Bed & Breakfast. Dagen efter väntar nya, romantiska äventyr. Få fler tips kärlek på cykel här!

Dessertweekend
Skäm bort tjejgänget, systrar, döttrar, svärmor eller din partner med en dessertweekend fylld av söta smakupplevelser. I Kungarnas Nordsjälland finns alla möjligheter att känna sig som en prinsessa. Inte minst i det kungliga dessertköket på Kronborg Slot. Här njuter ni av läckra desserter och nyrostat kaffe från slottets eget rosteri. Åker ni till Choklad Mageriet i Hilleröd kan ni delta i chokladkurser, se hur den handgjorda chokladen blir till i den öppna verkstaden eller bara njuta av en kopp varm choklad.

scandlines-hh-norsjalland-dessertweekend

På Nordsjälland kan ni välja och vraka bland menyer fulla med läckra desserter, vissa restauranger ordnar dessutom "söta kvällar" där temat är just godsaker. Varva er dessertweekend med kulturupplevelser, hamnpromenader och välgörande spa-upplevelser och helgen blir oförglömlig. Läs mer om en läcker dessertweekend här!

112x28KopNuBtnWhiteMyriadPro  

 
Få Öresunds lägsta pris med bil - Läs mer och anmäl dig här!

Ta båten
Helsingborg - Helsingör
Vi seglar ca var 15:e minut och överfarten tar bara 20 min
- Alltid en avgång som passar!

Personbiljett T/R
Personbiljetter köps direkt i biljettkassan före ombordstigning på båten.
  
Vuxen
 
90:-
 
Barn 4-11 år
 
63:-
 
Senior 65 år
 
63:-
 
Cykel
Gäller vid köp av personbiljett.
Köp biljett vid bil Check In
  0:-
 
Familjebiljett
Max 2 vuxna + 3 barn
 
180:-


Resor med bil, MC T/R
Bil max 6 m + 9 pers. Priser gäller vid bokning online
  
Bil 1-dagsbiljett
Ut- & hemresa samma dag
 
554:-
 
Bil Weekendbiljett
Utresa tor-lör & hemresa
lör-sön, samma helg
 
775:-
 
Bil T/R
 
944:-
 
Bil AutoBizz Smart från
Prisex /väg vid ut- & hemresa samma dag, lör-sön. Läs mer om anmälan & priser här!
  123:-
 
MC 1-dagsbiljett
Ut- & hemresa samma dag.
Max 2 vuxna.
 
303:-
 
MC T/R
Max 2 vuxna.
 
462:-

Köp din biljett hos Scandlines nu!

Priser gäller tom 13/1 2019
Se alla tider och priser - klicka här!