Left navigation


Frankrike

Upplev den franska kulturen med de vackra vinodlingarna och det utsökta franska köket. Åk på badsemester, storstadssemester eller på familjeutflykt till Disneyland.

Frankrike är ett land med vackra historiska byggnader, storslagen natur och en enastående gastronomi. Här finns semestrar för alla, oavsett om du vill ha solsemester, aktiv semester eller kultur.

Ta med familjen till Disneyland Paris, njut av en god kopp kaffe eller smutta på franska viner på någon mysig bar. Tar du bilen med på färjan kan du se alla sidor av Frankrike.

 

Historiska sevärdheter

Frankrike bjuder på en lång rad arkitektoniska pärlor. Missa inte de vackra katedralerna, som Notre Dame, eller de historiskt intressanta slotten, t.ex. slottet i Versailles.  Det är också i Frankrike du kan besöka Pantheon, se Triumfbågen och inte minst åka upp i Eiffeltornet.

Vingårdar och fransk gastronomi

Många av de kulinariska specialiteterna i världen kommer från Frankrike. Här har bland annat gåslever, tryffel och sniglar sitt ursprung. Frankrike är också känt för sina många olika ostar och berömt för sin vinproduktion. Några av Europas bästa vingårdar ligger i Frankrike. Där kan du både se hur vinet görs och få smaka på det.

Solsemester i Sydfrankrike

I södra Frankrike hittar du långa strandpromenader och sköna sandstränder. I Nice kan du både lapa sol, dyka i havet och bestiga bergen. Du kan också shoppa eller se konstutställningar på de många muséerna. Missa inte heller Cannes, staden som präglas av filmstjärnor, glitter och glamour.

Disneyland

I Frankrikes huvudstad Paris hittar du Disneyland som bjuder på spännande äventyr för hela familjen. Träffa dina Disneyvänner och få en kram av Kalle Anka, Mimmi Pigg eller Pluto. Där hittar du också massor av häftiga åkattraktioner som alla tar dig in i Disneys sagovärld. Besök Disneyland Paris – där sagan blir verklighet.