Left navigation


Italien

Åk på bilsemester till Italien och lev de ljuva livet! Oavsett om du söker avslappnat solbadande, kultur- och nattliv eller aktiv familjesemester – här finns något för varje smak.

Italiens långa kustlinje och fina sandstränder gör landet perfekt för en vilsam badsemester. Men Italien bjuder också på vackra historiska sevärdheter och spännande kulinariska upplevelser.

Besök också de två italienska regionerna Toscana och Sicilien, som har var sin unika kultur. Tar du bilen, kan du enkelt ta dig runt i Italien och få med allt.

112x28KopNuBtnWhiteMyriadPro 

I Italien kan du njuta av solen och havet på de vita sandstränderna. De många semesteranläggningarna är lämpliga för barnfamiljer. Förutom en solsemester erbjuder landet också både konst och kultur. Det är här du kan uppleva Colosseum, katedralen i Milano, Spanska trappan, Pantheon och lutande tornet i Pisa.

Toscana

Toscana är känt för sitt fantastiska landskap, musik, konst och vin. Gör ett spännande besök på någon av de många vingårdarna och besök vinbarerna för ett glas Chianti. I Firenze ligger det berömda muséet Galleria degli Uffizi med mästerverk av Michelangelo, Leonardo da Vinci och Raffaello. Området med sina härliga utsikter är också idealiskt för vandrings- och cykelturer. 

Sicilien

Sicilien är den största av de italienska öarna och har en rik och unik kultur. Här odlas citrusfrukter och produceras olivolja och vin. Den sicilianska maten har sina rötter i det traditionella italienska köket, men har också inspirerats av spansk, grekisk och arabiska matlagning. Missa inte marknaden i Palermo, där du finner alla lokalt odlade frukter och grönsaker.

Boka båtresa och boende här