Left navigation


Kroatien

Kroatien är det perfekta resmålet för dig som vill ha en semester med både sol och bad, vacker natur, spännande sevärdheter och kulinariska upplevelser.

I Kroatien kan man få precis den semester man önskar sig. Gillar du att vara aktiv på semestern finns det goda möjligheter att vandra och dyka. Vill du mest koppla av kan du sola på de sköna stränderna och bada i det kristallklara vattnet.

Kroatien är känt för sitt otroligt rena och klarblå hav. Längs den nästan 6 000 km långa kusten kan du njuta av solen och havet på stranden eller från klipporna.

112x28KopNuBtnWhiteMyriadPro

Aktiv semester och spa

Det finns ett rikligt utbud av aktiviteter i Kroatien. Gillar du vattensport kan du ge dig ut på dykartur och båtutflykt eller åka vattenskidor eller jetski. Kroatien bjuder också på en fantastiskt vacker natur, där du kan vandra i vackra bergslandskap och gröna skogar och naturparker. Eller så kan du ge dig ut på mountainbike eller njuta av naturen från hästryggen eller från ovan i en luftballong. I Kroatien hittar du också härliga spa-center där du kan skämma bort dig själv till både kropp och själ.

Historia och kultur på Istrien

På den stora halvön Istrien hittar du såväl historiska sevärdheter och konstskatter som romantiska hamnpromenader och vingårdar. I staden Pula finns den 2000 år gamla romerska amfiteatern – Kroatiens svar på Colosseum. Groznjan är en äkta konstnärskoloni där du kan köpa målningar, keramik och smycken.

Kroatisk gastronomi

Gastronomin har en viktig plats i Kroatien. Där finns grovt indelat tre kök med var sin mattradition. Kustregionerna präglas av inflytandet från Italien och har fokus på fiskrätter. I södra Kroatien är maten inspirerad av det grekiska köket, och i inlandet är det snarast den österrikiska och ungerska mattradtitionen som dominerar. Prova de många spännande rätterna och de goda kroatiska vinerna.

 

Boka din båtresa och boende här