Bilsemester i Europa med Scandlines


Bilsemester – få tips och goda råd

till din bilsemester i Europa


Den snabbaste vägen för en bilresa genom Europa börjar hos Scandlines. Vi seglar var 15:e minut till Tyskland via Danmark och väl ombord får du en härlig paus från körningen. 

När du ska köra genom Europa är det viktigt att både bil och passagerare är ordentligt förberedda inför bilresan. Vi har samlat en rad goda råd som är viktiga att tänka på innan ni åker på bilsemester genom Europa. 


border Kom ihåg viktiga försäkringar till bilsemestern

Kom ihåg att alltid ha en täckande reseförsäkring när ni åker på bilsemester. Skulle olyckan vara framme är reseskyddet avgörande.

Du ska också komma ihåg att ta med bilens registreringsbevis i original och relevanta papper på er husvagn. Ta utöver detta gärna med er numret till SOS International om det skulle vara så oturligt att ni blir involverade i en bilolycka under resan.


border Undvik onödiga semesterböter

Många tyska och italienska städer har infört miljözoner där du ska ha en miljödekal för att få tillstånd att köra in i vissa områden.
Läs mer om miljözoner i Europa.

I många länder är det förbjudet att tala i mobiltelefon medan du kör och det är ett krav att det finns första hjälpen-utrustning i bilen. Reser du med husvagn eller husbil ska du komma ihåg att beställa ett campingpass. 

Var dessutom uppmärksam på att man i många länder ska betala motorvägsavgifter för att få tillstånd att köra på vägarna.

 Läs mer om regler och avgifter.


border Välj den smartaste vägen på bilsemester i Europa

På Scandlines webbsida hjälper vi dig att hitta den smartaste rutten när du ska ut och resa. Knappa bara in din destination så rekommenderar vi vilken färjelinje du ska ta för att snabbast komma fram. 

Hitta din färjelinja.

border Ekonomi - spara pengar på sommarens bilsemester

Ett enkelt sätt att spara pengar på är att kontrollera att bilens däcktryck är optimalt. Var uppmärksam på detta om det finns extra mycket bagage i bilen. Var också noga med att köra i femmans växel och försök att hålla en hastighet runt 120 km/h på de tyska motorvägarna istället för 160 km/h. Detta kan spara upp till 20 procent på bränsleförbrukningen. 

border

Bilsemester med barn

I samband med en bilsemester innebär det i regel också att det finns barn i baksätet. För barnen kan bilfärden söderut bli riktigt lång om man inte har tänkt på underhållning under resans gång.

De många multimediemöjligheter som finns idag kan göra bilfärden till en avslappnad och mysig upplevelse. Lyssna på musik via iPod eller iPhone och underhåll barnen med de senaste tecknade filmerna på DVD.

Se också till att göra regelbundna stopp under resan och kom ihåg snacks, dryck samt idéer till roliga lekar.  


cta-farjerutt-A