Left navigation


Köpenhamn

Köpenhamn är kontrasternas stad. Den brokiga blandningen av människor och butiker gör huvudstaden till ett spännande resmål fullspäckat med färgstarka upplevelser.Gå på loppmarknad ena stunden och på världens finaste restaurang den andra.

Loppmarknader
Alla loppmarknader som under helgerna flyttar ut på gator och torg när solen tittar fram är ett säkert vårtecken i Köpenhamn. Bra marknader finns vid Frederiksberg Rådhus, Israels Plads, Nørrebrogade och Gammel Strand i centrum. Här kan du botanisera bland gamla smycken, vinylplattor och unika antikviteter.

Design och inredning
Dansk design håller världsklass och det är en upplevelse att besöka alla showrooms som ofta är en mix av galleri och butik. Ta till exempel en sväng inom Designer Zoo med verkstad, design och konsthantverk och 2000 kvm stora GUBI Showroom.
Missa inte heller alla personliga vintagebutiker. Carmen & Fantasio är en av Köpenhamns äldsta och mest populära med mycket inspiration från 1970-1980-tal Gillar du vin, vintage och fransk mat så styr stegen mot Beau Marché, där tre danska syskon uppvuxna i Frankrike har skapat en fransk oas. En annan butik fylld av franska influenser är Fil de fer med ett stort urval av franska antika möbler, belysning och inredning. Ägaren köper upp kvalitativa loppisfynd i Frankrike och säljer dem vidare i butiken.

Hippaste kvarteren
I Köpenhamn kan du promenera länge i olika kvarter och hitta personliga favoriter bland butiker, caféer och barer. Det gamla arbetarkvarteret, Vesterbro, är idag ett av de hippaste. Här hittar du klädesplaggen som inte alla andra har och kan frossa i allt
från vintagefynd till ny dansk design. Kødbyen är en populär del av kvarteret, med många krogar och specialbutiker. Nørrebro är en annan livlig del av Köpenhamn, endast några få minuter från centrum. Här trängs fräcka barer med

 

 112x28KopNuBtnWhiteMyriadPro

Restaurangtips

Cofoco, Abel Cathrines Gade 7
Nyskapande matlagning i en modern och avslappnadmiljö. Och visst lyser det danska gemytet igenom, trots den trendiga atmosfären. Spännande meny, förstklassig service. Restaurangen ingår i en kedja om 9 italienska matställen, med hög klass och
humana priser

Chai Wong, Thorvaldsensvej 2
Läcker och het mat från sydasien – tillagad med stil och fylld av exotiska smaker. Du kan dessutom ligga i himmelsängar och äta!

Kødbyen, Vesterbro
Köpenhamns svar på New Yorks Meatpacking District som är minst lika krogtätt och hippt som sin amerikanska förlaga. Här finns cafeér, gallerior, restauranger inhysta i de gamla stallbyggnaderna och industrilokalerna. Senaste tillskottet i Kødbyen är en mysig italienare,  Mother. Kødbyens Fiskebar handlar om fisk och skaldjur och om goda viner och god stämning. Café Mandela som ligger i en gammal stallbyggnad har servering både ute och inne. Café Mandela kallar sig världscafé och serverer rätter från fjärran länder blandat med dansk kokkonst.


 

Hotell tips

För bästa pris, boka båtresa och boende samtidigt!

Tivoli Hotel
Centralt beläget hotell med 15 min promenad till nöjesparken Tivoli. Från Sky Bar på våning 12 kan du blicka ut över Köpenhamn. Restaurangen erbjuder barnmeny och på hotellet finns pool och lekrum.
För Bokning & info om priser!

Wake Up Copenhagen
Hotellet ligger centralt och är perfekt för dig som vill bo funktionellt. Små moderna och smarta rum med alla bekvämligheter.
För Bokning & info om priser!

71 Nyhavn Hotel
Charmigt hotell som ligger längst ut på Nyhavn i ett packhus från 1804. Även om de gamla träbjälkarna fortsatt är husens bärande tema, är 71 Nyhavn Hotel toppmodernt med god komfort.
För Bokning & info om priser!