Left navigation


Dronningens jagtslot

Dronningensjagtslot

Tillbaka till 1736 – Drottningens jaktslott öppnar upp för besökare

Många känner till Eremitageslottet från utflykter till parken norr om Köpenhamn. Från 1 juli behöver man inte längre nöja sig med en picknick utanför slottet – då kan du gå på en guidad tur av drottningens jaktstuga. Se den fantastiska utrymme som den kungliga familjen fortfarande använder. Men kom ihåg att boka biljett i förväg!

De restaurerade rummen strålar av guld, silver och en mängd speglar i överdåd. Färgskalan spänner från röd marmor till himmelsblåtoner, allt enligt tidens praktideal. Idag används  slottet av drottning Margerete och prins Henrik för jakt luncher och ibland när det kommer besök från utlandet.

Slottet byggdes av Laurids Thurah åt Christian den VI.  Det är förvånansvärt väl bevarat - inte mycket har förändrats under de senaste 280 åren.  Nu har Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme restaurerat slottet så det är nästan som att komma tillbaka till 1736!


Vi tar dig dit!

Helsingborg-Helsingör-färjorna går till Danmark var 15:e minut och överfarten tar 20 minuter. Det går alltid en färja som passar!

112x28KopNuBtnWhiteMyriadPro