Left navigation


Tivoli

Tivoli i Köpenhamn är Danmarks mest berömda nöjespark

Tivoli i Köpenhamn är den näst äldsta nöjesparken i världen efter Dyrehavsbakken. Här finns nöjen för alla smaker. Prova de många karusellerna, njut av de vackra blommorna, ät en läcker middag på en av Tivolis restauranger eller gå på en konsert.

Attraktioner

Lockas du av det vilda suset i Det Gyllen Tornet, en äventyrlig resa i H. C. Andersens Koffert eller en romantisk tur i Ballonggungan. Tivoli har något för alla. För att prova åkattraktionerna i Tivoli, måste du köpa biljetter. Köper du ett ”turpas” har du fritt inträde till alla.
Testa också lyckan på några av de många spelautomaterna, där du kan vinna fina priser.

Underhållning och middag

I Konsertsalen, Glassalen eller vid Pantomimteatern kan du sätta dig ner och bli underhållen. Gå på konserter, musikaler, dansföreställningar eller cabareter och kombinera besöket på teatern med en god middag på ett av Tivolis många matställen. Här finns både restauranger, kaféer, grillställen samt öl- och vinstugor.
Picknick och snacks
Ta med din matkorg till Tivoli och njut av en trevlig picknick på något av Tivolis grönområden. Slå dig ned på en matta vid Tivolisjön och på ”Plænen”. Du kan naturligtvis också köpa glass, godis, varmkorv och sockervadd samt något att dricka om du skulle bli törstig eller sugen på något gott.
www.tivoli.dk