Left navigation


Nordsjälland

Hyg dig på den Danska Rivieran!
Här kan du njuta av kultur av internationell klass, pittoreska färjelägen coh promenera längs några av Europas bästa stränder. Njut av dansk gemytlighet!

Helsingör och Han
I historiska Helsingör shoppar du i 250 butiker och strosar runt i gemytliga gränder. Missa inte Söstrene Grene i Helsingörs Bycenter med allt från kryddor till konstnärsmaterial. Njut av glass, danska smörre-bröd och upplev det gamla varvsområdet Kulturværftet som förändras från industriområde till kulturellt centra. Framför varvet står ”Den lille Havefrues” moderna lillebror ”Han” och blickar ut över Öresund.

Kungarnas favoriter
Nordsjälland har alltid varit kungarnas favoritområde och här finns många slott och kloster att besöka. Kronborg slot i Helsingör är från 1600-talet och Esrum Kloster och Möllegård från 1100-talet är väl värda ett besök. Fredenborg Slot är danska drottningens sommarresidens. Omgivningarna är fantastiska och en liten bit bort ligger Hilleröd med pampiga renässansslottet Frederiksborg Slot som innehåller Danmarks Nationalhistoriska Museum.

Jazz, konst och hamnidyll
Följ strandvägen söderut från Helsingör till Espergærde, en mysig by med personliga butiker, en vinbar och jazzcafé. Passa på att avnjuta en fiskburgare i hamnen och strosa längs den vackra sandstranden. Humlebæk är mest känt för sitt världsberömda konstmuseum Louisiana som är en upplevelse för hela familjen med verk av de största konstnärerna. I Humlebæk finns även en genuin fiskehamn.

Klassiska badorter
Norrut når du det klassiska sommarparadiset Hornbæk. Förutom en lång sandstrand, finns en strandlekplats för de yngre, byggd som en hamn. Nere i hamnen finns servering och butikerna har öppet veckans alla dagar. Vidare når du Gilleleje, den gamla fiskebyn som lockar livsnjutare med en livlig hamn och härlig stämning. Det finns bra stränder på båda sidor om hamnen och ett fågelreservat uppe mot Gilbjerg.

 

3 Hotelltips

Danland Gilleleje
Njut av de fina poolerna eller bada i havet bara
100 meter från stugbyn. Upplev en hänförande
utsikt och det där särskilda skymningsljuset som
Gilleleje är så känt för.
För Bokning & info om priser

Quality Hotel Marina
I Vedbæk hittar du exklusiva First Hotel Marina.
Här kan du njuta av fantastisk havsutsikt, god mat
och trevligt nöje i hotellets bar och nattklubb. Nära
till Köpenhamn.
För Bokning & info om priser 

Comwell Borupgaard
Ett spahotell i herrgårdsstil utanför Snekkersten.
Du känner av den härliga och avkopplande
stämningen redan när du anländer till den vackert
stråtäckta herrgården.
För Bokning & info om priser

För bästa pris, boka båtresa och boende samtidigt!