Left navigation


Hyg dig på den Danska Rivieran

Promenera längs med några av Europas bästa stränder och njut av dansk gemytlighet, pittoreska fiskelägen och korsvirkesromantik

Strandpromenad

Packa picknickkorgen i bilen och gör en utflykt längs "Den danske Riviera" från Helsingör!

Norrut når du det klassiska sommarparadiset Hornbæk. Förutom en lång sandstrand, finns en strandlekplats för de yngre, byggd som en hamn. Nere i hamnen finns servering och butikerna har öppet veckans alla dagar. Ett stopp i Hornbaek kan innebära antingen antikvitetsjakt eller varför inte ett besök i Ilse Jacobsens första butik, här finner du både kläder och inredning.

Vidare når du Gilleleje, den gamla fiskebyn som lockar livsnjutare med en livlig hamn och härlig stämning. Det finns bra stränder på båda sidor om hamnen och ett fågelreservat uppe mot Gilbjerg.
Tisvildeleje charmerar med färgglada badhytter och en åtta kilometer lång sandstrand.
Missa inte heller ett dopp i Kattegatt från den romantiska badorten Liseleje.

Det finns många hotell av god klass att koppla av på, på Nordsjälland. Hotell Marienlyst ligger direkt vid stranden 2 km från centrala Helsingör. 


Ta med bilen och köp din båtbiljett här:

112x28KopNuBtnWhiteMyriadPro

Psst... Du som har AutoBizz Smart behöver inte köpa en biljett. Med AutoBizz Smart åker du alltid billigt till Danmark och kör direkt till vår automatiska Check In. Läs mer om AutoBizz Smart - Klicka här!