På utkik efter den snabbaste

vägen mellan Sverige och

Tyskland?

Hos Scandlines erbjuder vi inte bara den snabbaste vägen mellan Sverige och Tyskland, vi ser dessutom till att ni får en bra start på semestern. Undvik långa bilköer och börja semestern med ett avslappnande uppehåll på färjan.

Varje år reser många tusen svenskar på semester med Scandlines från Sverige till Tyskland. Detta gäller semestrar i alla olika former såsom kör-själv-semester, campingsemester, cykelsemester och kanske också motorcykelsemester. Oavsett var i Sverige du börjar din resa är Scandlines det snabbaste alternativet till Tyskland.


borderFå en välbehövlig paus från vägen

På färjan från Sverige till Tyskland erbjuder vi massvis med kul för barnen och härlig avslappning för vuxna. I Travel Shop ombord kan du handla till låga priser. Vi har alltid förmånliga erbjudanden på alkohol, godis, parfymer, makeup m.m. I restaurangen erbjuder vi läcker buffé och i caféet kan du njuta av en kopp kaffe.

Kom också ihåg att Scandlines samarbetar med EasyGo vilket innebär att du kan checka in på färjan med din AutoBizz eller BroBizz utan att behöva ta fram betalkortet. Läs mer om hur du använder din AutoBizz.

border Bra att veta när du ska från Sverige till Tyskland

Åker ni med bil på semester till Tyskland finns det en del saker som är värda att veta innan ni påbörjar resan från Sverige. 

Ni bör vara uppmärksamma på att det finns trafikregler i Tyskland som inte gäller i Sverige. Det är framförallt de tyska miljöreglerna som kostar svenska bilister dyra böter varje år. Man har nämligen infört miljözoner i Tyskland för att begränsa utsläppet av skadliga partiklar. Detta innebär att det i vissa zoner i tyska städer är krav på miljödekal som du monterar på bilen. 


Du kan läsa mer om miljözoner i Tyskland här.

Utöver detta bör ni uppmärksamma att det inte är tillåtet att köra med löst åtsittande skor såsom sandaler eller liknande. Kom dessutom ihåg att svenska parkeringsskivor inte är giltiga när du parkerar i Tyskland.


border Från Sverige till Tyskland var 15:e minut!

Med Scandlines behöver du inte förboka din biljett om du bestämmer dig för en bilsemester i Europa. Vi seglar nämligen från Helsingborg till Helsingör var 15:e minut. På så sätt slipper du stress under semestern och kan istället njuta av resan till färjan. 

Här hittar du biljetter och priser på färjelinjer mellan Sverige och Tyskland

cta-sverigetyskland-A

     Klicka för at läsa mer