Left navigation


Hamburg

Metropolen vid Elbe och Tysklands andra största stad, Hamburg, delar frikostigt med sig av shopping, kultur, historia och nöjen. Den kreativa ådra som flyter genom staden resulterar i spännande arkitektur, en tillåtande atmosfär och ett brett utbud av allt från budget till lyx.

Hamburg är ett eldorado för shoppingälskare med exklusiva butiker, glittriga shoppingcenter och udda second-hand affärer. Missa inte stadsdelen Altona och kvarteret Ottensen som är lite av en stad i staden där det vimlar av butiker. Här finns också den kända affärsgatan Ottenser Hauptstrasse. Hanse-Viertel är centrums mest populära galleria med butiker, restauranger och en hummerbar. Och om du är design- och inredningsintresserad kommer du att älska designcentret Stilwerk med flera läckra butiker under ett tak.

Ta färjan mellan Rödby-Puttgarden till Tyskland, så kör du till Hamburg på under 2 timmar från Puttgarden.
112x28KopNuBtnWhiteMyriadPro

Kulturell oas

Hamburg är världens tredje största musikalstad efter New York och London och hela staden sjuder av konstarter, kultur och scener för opera, balett, teater och konserter. Den subkulturella stadsdelen S:t Pauli, med en av världens kanske syndigaste gator, Reeperbahn, lockar med krogar, barer och diskotek.
Missa inte heller en tur till hippa, kreativa Sternschanze där små trånga butiker, caféer och multikulturella matställen trängs längs gatorna. En tidig söndagmorgon är också den livliga Fischmarkt i hamnen en upplevelse som slår det mesta.

Livsnjutning

Stadens centrum ligger vid sjön Aussenalster. Lapa vårsol på stränderna och slå dig ner i gröngräset i Alsterpark. Mitt i Hamburgs centrum finns också en annan sorts livsnjutning, chokladparadiset Chocoversum, som bjuder på upplevelser för alla sinnen i chokladens ljuva värld. Blankenese, som tidigare var en fiskeby, är idag ett fashionabelt område i Hamburgs utkant, med vackra hus, pittoreska gränder och romantisk utsikt över Elbes sluttningar. Området är väl värt ett besök! Passa på att ta
en fika på vackra Witthüs med café, tehus och restaurang.

Mix av nytt och gammalt

Hamnstaden korsar gärna gammalt med nytt. Hoppa på någon av båtbussarna som glider fram på kanalerna genom Speicherstadt, världens största sammanhängande lagerhus-komplex från 1800-talet. I anslutning till kvarteret växer också den hypermoderna stadsdelen Hafen City fram. Området är väl värt ett besök för sina byggnader och för alla de sevärdheter som finns här. tex Hamburg Dungeon, Miniatur Wunderland och Dialog im Dunkeln. Kontraster med känsla av Hamburg!

Hamburg Card

Ta dig runt staden med Hamburg Card! Ett praktiskt 1-5 dagars kort som ger dig möjlighet att resa med alla offentliga transportmedel och som även ger rabatt på sevärdheter, musikaler och mycket mer. Kortet kan köpas på Hauptbahnhof.
Mer info på www.hvv.de