Left navigation


Lübeck

Det är inte för inte som Lübeck kallas för Hansastadens drottning. Stora delar av centrum finns med på UNESCOs världsarvslista.

Korsvirkeshus

I Lübecks medeltida stadskärna finns gränder, korsvirkeshus, imponerande byggnader med charm och atmosfär från en svunnen tid. Vid jul blir hela staden en stämningsfull kuliss till julkörer, tusentals juleljus och dekorationer. Denna klassiska julmarknad har över 200 stånd med allt från julpynt och hantverk till läckert julgodis. Året om trivs marsipanälskare särskilt bra här, tack vare Niederegger - den klassiska marsipantillverkaren med butik, café och museum i centrum.

Ta färjan mellan Rödby-Puttgarden till Tyskland, så kör du till Lübeck på en och en halv timme.
112x28KopNuBtnWhiteMyriadPro

Restips

Hela innerstaden andas historia; alltifrån Korsvirkeshusen, de smala gränderna, saltmagasinen, rådhuset och kyrkor som Domkyrkan och Mariakyrkan. Holstentor är Lübecks medeltida stadsport och stadens mest kända byggnad. Idag finns muséet för stadens historia här. Lübecks turistbyrå ligger på Holstentor Platz. Heiligen-Geist-Hospital är en av medeltidens mest betydelsefulla monumental byggnader. Den användes först som lasarett och därefter som ålderdomshem och finns än idag.

Kultur & museer

Besök Buddenbrook Haus, Günter Grass Haus och Willy Brandt Haus - tre museer för nobelpristagarstaden Lübecks berömda söner. Ett annat museum är Dockteatermuseum, Museum für Puppentheater som har en av världens största samlingar teaterdockor, scener, rekvisita och affischer.

Hotelltips

Hotel Atlantic ****+
Elegant hotell som öppnade 2010 med mycket centralt läge tätt på affärsgatorna. Hotellet ligger mitt i hjärtat av den gamla stadskärnan tätt på St. Petrikyrkan och Marktplatz. Stadens sevärdheter är lätta att nå till fots. Här finns en trevlig restaurang med ett kreativt och öppet kök. Det finns också en bar och faktiskt ett rökrum. Fina lokaler med bastu och gym 
För Bokning & info om priser

Park Inn by Radisson Lübeck****
Detta f.d. Mövenpick Hotel är nu i ny regi med det namnet Park Inn by Radisson Lübeck. Här bor du med ett perfekt läge i stan. Parkera bilen bekvämt utanför hotellet och efter en kort promenad är du mitt i centrum. Hotellet är känt för sin stora härliga frukostbuffe, som fortfarande serveras. Nu är hotellets nya restaurang La Baracca öppnad. Här serveras italiensk mat i en elegant lantlig atmosfär. Kvällen kan tillbringas i vinbaren, där du är välkomna att servera dig själv från ett urval av goda viner.
För Bokning & info om priser

Ringhotel Jensen***+
Anrikt och mycket charmigt hotell centralt i Lübecks gamla stadsdelar och nära Holstentor. Välkänd restaurang. Hotellet ligger mycket centralt längs kanalen, mittemot Holstentor och några gamla och vackra byggnader. Det är ett traditionsrikt hotell (byggt redan år 1306) med väl bevarade miljöer. Som "Yachtzimmer", den genuina och inbjudande restaurangen med internationellt kök, men också med många tyska specialiteter. Ingen parkering direkt vid huset, men parkeringshus ligger 6 min promenad bort. 
För Bokning & info om priser