Left navigation


Gotik och hamnromantik i Rostock

Rostock är en hansastad med romantisk, maritim karaktär, gotiska kyrkor och bra shoppingmöjligheter. Gedser–Rostock är den direkta vägen till den vackra staden.

Rostock har efter Tysklands återförening renoverats försiktigt och är idag en liten pärla som är perfekt att besöka ett veckoslut eller för ett endagsbesök.

Upplev stadens historiska minnesmärken, passa på att shoppa eller njut av den vackra omgivningen i hamnstaden.
Reser du med Gedser–Rostock kommer du snabbt och direkt till staden med de många möjligheterna.

Ta färjan mellan Gedser-Rostock till Tyskland. Från hamnen i Rostock tar det bara 20 minuter att köra in till centrum.

Boka nu 

Romantisk hamnstad

Hansastaden surrar av liv och har en utpräglad maritim känsla. I de gamla fiskarstugorna i Warnemünde hittar du små butiker, kaféer och restauranger, och på Alter Strom kan du gå runt och njuta av miljön med fiskebåtar och segelfartyg. 

Historiska sevärdheter

Gör en arkitektonisk upptäcktsresa genom gotiken, renässansen och barocken i Rostock. Upplev stadens 700 år gamla gotiska rådhus och gotiska Marienkirche. Eller besök det gamla fyrtornet Warnemünde, som är ett av stadens mest populära landmärken.

Inköpsmöjligheter

Rostocks vackra centrum har en lång gågata med massor av möjligheter till shoppingfynd.I området Kröpliner Strasse, Lange Strasse och Doberaner Platz finns bra möjligheter att handla i de många olika butikerna med allt från smycken och tyger till bokhandlare och restauranger.

Bordershop Rostock

Nya BorderShop i Rostock är med sina 1 200 m2 överskådlig och välplanerad. Den ligger nära hamnen, med direktanslutning från motorvägen. I vår BorderShop hittar du bl.a. öl, vin och vatten samt godis, snacks och choklad. Och det finns alltid bra extraerbjudanden.
Du kan förbeställa dina varor så står de klara när du kommer. Det är enkelt och bekvämt!

Tyskland.travel

På denna webbplats hittar du mer om Rostock. Du kan också läsa mer om Tyskland i allmänhet på Tyskland.travel.

*Angivna priser gäller bara för biljetter som är köpta online. Ska bokas minst 14 dagar före avresa. Begränsat antal biljetter och avgångar. En expeditionsavgift på DKK 30 tillkommer vid biljettköp via Servicecentret eller i hamnen.