Left navigation


Köpenhamn

Köpenhamn är en fantastisk shoppingstad året runt! Med ett gigantiskt utbud värdig en europeisk storstad är risken att komma hem tomhänt liten.

Shopping i Köpenhamn

Den danska huvudstaden Köpenhamn har sin egen speciella charm. Den här stan har butikerna som inte finns någon annanstans och tröttnar man på de stora kedjorna finner man små personliga butiker på sidogatorna eller varför inte besöka en loppmarknad? I stadens centrala delar finns många möjligheter till shopping. Staden har en överskådlig storlek och bjuder på både konst, arkitektur, shopping och kulinariska upplevelser.

Via Helsingborg–Helsingör kommer du enkelt och snabbt till alla upplevelserna i Köpenhamn. 


112x28KopNuBtnWhiteMyriadPro 

Ströget, Köpenhamns stora fynd- och shoppinggata. 
Det mesta hittar du på Ströget, Köpenhamns stora fynd- och shoppinggata. Bara Illum i sig har ju flera våningar med butiker. Och Systrarna Grene är alltid kul att titta in hos. Här finns en massa små, roliga, snygga, konstiga och praktiska saker för småpengar.
Du kan också hitta fin keramik, unika smycken och vintagekläder på flera av stadens smågator.

 
En relativt nyöppnad är Designers Network på Rosengården 3, som lyfter fram lovande danska designers. En annan, som säljer etablerade designerkläder som Prada och Cacharel till nedsatta priser, är Wear Designer Clothes på Ryesgade 88. Och på avdelningen kuriosa kan vi berätta om Galleri A touch of Elvis. Här kan du titta på och köpa Elvisprylar och rariteter i prisspannet från 1 krona till 40 000 kronor. Adressen är Peder Hvitfeldts Stræde.

Blir du hungrig av all shopping är det inte långt till närmsta restaurang eller snabbmatskjedja.
Det finns stora möjligheter att äta riktigt gott i Köpenhamn. Här finns allt från Michelin-restauranger till den danska korvvagnen. Ta en tur i Nyhavn och prova en av de berömda sillsmörgåsarna eller en glasstrut med utsikt över kanalen.
Och glöm inte att prova wienerbröden, äppelkakan med vispgrädde eller några danska smørrebrød med lokala kvalitetsprodukter.

Du kan få ännu mer inspiration på www.wonderfulcopenhagen.dk.