Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 5 min.

Sol, strand och sommarstämning

Om hela familjen ska åka på semester är sol och bad en säker vinnare. Och ni behöver faktiskt inte resa så långt bort som ni tror.

Tyskland har nämligen massor av vackra och annorlunda badställen som alla kan bjuda på upplevelser ni sent kommer att glömma. 

Vi har samlat några av de många platserna, så allt ni behöver göra är att knappa in destinationerna på GPS:en och bunkra upp med bilgodis och ett glatt humör. Sedan dröjer det inte länge innan semestern verkligen har kommit igång.

Trevlig resa!

Kühlungsborn

Badorten som har allt

Kühlungsborn

Inte långt från Rostock ligger en liten charmig badort omgiven av strand och skog så långt ögat kan nå. Förutom en imponerande sandstrand med plats för lek och avkoppling för hela familjen finns det också möjlighet för cykelturer, shopping och bra restauranger om vädret mot förmodan inte skulle vara det bästa. 

Om ni plötsligt får nog av sand och saltvatten rekommenderar vi en tur in i skogen där det finns linor, hängbroar och andra spännande klättermöjligheter som kan bidra till en liten adrenalinkick. 

Se hur ni kan boka en häftig höjdupplevelse och mycket mer här.

Mecklenburgska sjölandskapet

Vatten så långt ögat når

Mecklenburgske Sølandskab

Om ni kör längre österut kommer ni till det mecklenburgska sjölandskapet som, liksom namnet antyder, är ett landskap fullt av sjöar, floder och kanaler som slingrar sig fram i en rofylld omgivning. Här kan ni med fördel snöra på vandringskängorna, packa en korg med en läcker lunch och bege er ut i den vackra naturen som är utnämnd till unikt världsnaturarv av UNESCO. 

Det går också att hyra en båt och ett par fiskespön eller en paddleboard och tillbringa en eftermiddag på vattnet. Då är det nära till ett uppfriskande dopp när solvärmen slår till.

Läs mer här. 

 

Langener Waldsee

Släpp barnen lösa på ändlösa sandstränder

Langener Waldsee

Vem säger att solsemestrar måste tillbringas vid havet? Vid sjön Langener Waldsee strax söder om Frankfurt finns sammetsmjuka sandstränder och svalt insjövatten.

På sommaren kommer det tyskar från när och fjärran för ett svalkande dopp, men lyckligtvis är platsen känd för sin 900 meter långa sandstrand, så det finns gott om plats. Förutom en massa populära matställen med plats för barn kan man också campa i området. Så packa tältet och njut av semesterstämningen när barnen leker i vattnet och du avnjuter en kall drink i vilstolen. 

 

Bodensjön

Gardasjön får konkurrens

Bodensee

På gränsen mellan Tyskland, Österrike och Schweiz ligger Bodensee – Sydtysklands svar på Gardasjön. Med titeln som Europas tredje största insjö bjuder Bodensjön på lite av varje, och som familj kan ni därför både se fram emot några roliga dagar vid vattnet och att besöka några av de idylliska byar som ligger längs stranden. Njut av den lokala charmen medan ni avnjuter en glass eller en svalkande drink i skuggan.

Oavsett hur gammal man är finns det massor att göra vid Bodensjön. Om ni till exempel besöker staden Lindau, belägen på en ö som är förbunden med fastlandet genom två broar, kan ni både lära er om Tysklands historia på Stadtmuseum och njuta av den vackra utsikten över området från fyrtornet, Neuer Lindauer Leuchtturm, som ligger på toppen av ön.

Walchensee

Låt lugnet sänka sig

Walchensee

Omgiven av berg och små traditionella byar ligger en liten sydtysk dold pärla i närheten av München. Walchensee är en av Tysklands djupaste sjöar, och här kan ni njuta av vindsurfing, dykning, segling och mycket mer i det kristallklara vattnet som tillhör en annan epok. Platsen utstrålar ett unikt lugn och turisterna har bara så smått börjat upptäcka allt det som Walchensee har att erbjuda, vilket betyder att det är lugnare och mer lokalt än på andra liknande platser.

Packa väskan och ta med familjen på en tur med linbanan för att njuta av utsikten från Tysklands högsta berg Zugspitze eller nöj dig med att bara koppla av vid sjön där barnen kan surfa eller öva sig på att snorkla medan du njuter av utsikten och planerar en dagstur till något av de många vackra slotten som ligger i området. 

Ni kan till exempel besöka slottet Neuschwanstein som ligger ungefär 1,5 timme med bil från Walchensee.

Läs mer här.