Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 4 min

Berlins bästa spaupplevelser

Det är kanske den bästa kombinationen du kan tänka dig – storstad och spa på en och samma semester. 

Berlin bjuder som tur är på några av de mest raffinerade spaupplevelser du kan hitta i norra Tyskland. Här kan du checka in och bli optimalt bortskämd och – med några få steg – träda direkt in i Fjärran Österns exotiska spaparadis. 

Följ med till avkopplande härliga upplevelser i den tyska huvudstaden och bli pånyttfödd på ett spa efter att ha traskat runt i hela staden. 

Allmänna tips för spa i Tyskland

Tänk på att man i Tyskland inte tillåter badkläder i bastun – men om du föredrar det är det helt okej att njuta av värmen och slappna av insvept i en handduk.

Res till Bali på Vabali spa

Vabali spa

Mitt i det hektiska Berlin, bara 500 meter från centralstationen, kan du på bråkdelen av en sekund resa till Fjärran Östern och en balinesisk by. 

Här träder du in i en oas av välbefinnande med allt du kan drömma om när det gäller massage, spabad, bastu, ångbad, pooler och professionella behandlingar för både kropp och själ.

Även gastronomin sitter i högsätet. Vabali serverar frukost, lunch och middag med massor av färska grönsaker med exotisk prägel. 

Vabali Spa erbjuder både 2- och 4-timmarsbiljett och en dagsbiljett om du verkligen vill skrubba bort storstadens damm. Om ni vill vårda tvåsamheten kan ni här beställa en dagspasvit som ni får helt för er själva – när ni inte har besök av anläggningens duktiga massörer.

Res till Bali här.

Vabali Spa Berlin, Seydlitstrasse 6, 10557 Berlin

Vårda hälsan på Centrovital

Centrovital

Spa, sport och välbefinnande är nyckelorden för det fyrstjärniga spahotellet mitt i staden. Och här kan ni verkligen skämma bort er själva. 

Kickstarta besöket i spaets stora bastulandskap med bland annat en finsk bastu, biobastu, en bastu på takterrassen och ett osmanskt ångbad. Eller vad sägs om en tur i Eisglu? Ett slags ”omvänd bastu” med arktisk kyla som verkligen får fart på blodcirkulationen. Personalen ger dig gärna bra tips på hur du bäst planerar besöket i bastulandskapet så att du blir redo för ännu mer storstadssemester. 

Spaet bjuder också på en imponerande stor pool och massor av fitness- och sportaktiviteter om du behöver få upp pulsen lite. Du kan köpa en dagbiljett till det hela så att du får en härlig upplevelse utan att bo på själva hotellet (även om det också är rätt läckert). 

Kolla in hotellet här om du vill uppleva äkta Wohlbefinden.

Neuendorfer Strasse 25, Brauereihof 6, 13585 Berlin

Futuristiskt på Liquidrom

Liquidrom

Namnet på spaet vid Potsdamer Platz Blad för tankarna till science fiction. Det väntar också en rätt speciell spaupplevelse på Liquidrom. Här kan du koppla av på ett coolt sätt i en futuristisk, dämpad belysning från takfönstren med elektroniska toner på ljudanläggningen – även under vattenytan. 

Väck alla sinnen. Stället hyr ofta in duktiga dj:ar som står för ljudbilden, så att du kan flyta runt i saltvattenspoolen och lyssna på undervattensmusik som massage för både kropp och själ. Även smaklökarna kan skämmas bort i baren med kylda drycker, exotiska teer och hälsosamma snacks.  

Liquidroms priser är rimliga och du kan välja mellan många olika spapaket, som även omfattar en av ställets många massage- och wellnessbehandlingar. 

Se dj-evenemang och vad som väntar dig på Liquidrom här.

Liquidrom Berlin, Möckernstraße 10, 10963 Berlin

Romersk lyx på Hotel Adlon

Hotel Adlon

Hänge dig åt ren avkoppling – det är mantrat på Adlon Luxury Spa. Och de klassiska, lyxiga omgivningarna gör allt för att leva upp till det. Med mer än 800 kvadratmeter spa fördelat på tre våningar kan du lugnt lämna den pulserande storstaden vid ytterdörren och gå rakt in i välbefinnandet. 

Glid ner i det vackra poolområdet som mellan pelare och fontäner är värdigt en romersk kejsare. Njut av en förfriskning från poolbaren och en lugn stund i vilstolarna. Eller vad sägs om att lyxa till det med en privat spasvit? Här bjuds på både champagne och massage- och skönhetsbehandlingar, annars kan ni bara njuta av att vara helt för er själva – i gott sällskap.   

Adlon Luxury Spa är för dem som verkligen vill ha en lyxig upplevelse mitt i Berlin. Det är inte billigt, men det är värt vartenda öre om du vill ge kropp och själ något av det allra härligaste välbefinnande staden har att bjuda på. 

Ta en titt på lyxupplevelsen här.

Hotel Adlon Kempinski Berlin, Unter den Linden 77, 10117 Berlin