Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 3 min

Döner att dö för

Du kan inte åka till den tyska huvudstaden Berlin utan att prova en döner – eller tre! Berlin vimlar av bra ställen som serverar den populära snabbmaten på alla tänkbara sätt. Här är tre vägar till Berlins bästa döner kebab.

Mustafas Gemüse Kebap

Den världskända

Mustafas Gemüse Kebap

Mustafas Gemüse Kebap är given på alla listor och döner-guider – vilket det finns all anledning till. Stället är långt ifrån en turistfälla även om de långa köerna kan få en att tro att det är det.

Om det är den hemliga såsen eller skvätten pressad citron som gör skillnaden är inte klart. Men deras döner är definitivt värd att vänta på! Välj mellan rulle eller pita, kött eller vegetarisk - och bilda dig en egen uppfattning om huruvida stället förtjänar sin kultstatus eller inte.

Mehringdamm 32, 10961 Berlin

Vöner

Vöner

Naturligtvis finns stadens berömda snabbmatstjärna också tillgänglig i köttfri version! Den här dönern är (minst) lika god som sin köttfyllda kusin.

Besök Vöner, som säljer vegansk och vegetarisk döner under sitt smått genialiska namn. Du kommer knappt att märka någon skillnad för den roterande kebaben ser precis ut som äkta vara, även om det råkar vara ett substitut. 

Vöner har också vegetariska hamburgare och nuggets på menyn, och rykten säger att de kan lura även den största köttälskaren.

Boxhagener Str. 56, 10245 Berlin

Rosenthaler Grill

Den riktigt goda

Rosenthaler Grill
Rosenthaler Grill ligger (inte så överraskande kanske) nära Rosenthaler Platz. Stället är stort, men du kommer att behöva dela plats med alla Berlin-bor som kommer hit för att stilla hungern. 

Här är portionerna stora, priserna bra och dönern fantastisk! Välj en sås eller gå all in och beställ alla tre – och glöm inte osten! 

Du kan ta med din döner hem, äta den på plats eller göra som lokalbefolkningen och mumsa på den utanför ihop med en öl.

Smaklig måltid!