Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 4 min

Gör plats i bagaget för stickade korvar och färgglada peruker

Vet du vad det bästa är med att ta bilen till Berlin? Att det finns massor av plats för shoppingfynd så klart! Möjligheterna att tillfredsställa köplusten i Berlins många butiker, gallerior och shoppinggator är oändliga.

När du är färdig med de traditionella klädinköpen och skofynden kan du gå direkt vidare till nästa nivå. De här shopping-tipsen i Berlin hjälper dig finna allt det där som du inte visste att du önskade dig! För vore det inte lite fräckt med en stickad skinka eller en skjorta av hampa?

Aufschnitt

Slaktaren som syr sitt kött

Aufschnitt

Vid första anblick liknar butiken ett helt vanligt Slakteri. Men rätt snart inser du att korvarna i fönstret är stickade och köttsteken tillverkad av tyg! 

Välkommen till Aufschnitt – värdens första (och enda) textilslaktare. Här är alla naturtrogna styckdelar gjorda av bomull, velour och stretch. 

Trodde du att du redan gjort allt som fanns att göra i Berlin? Ett tips är då att titta in hos den här ultraradikala slaktaren och shoppa en silkeslen skink-kudde. Eller två.

Boxhagener Str. 32, 10245 Berlin

www.aufschnitt.net

Deko Behrendt

Bästa utklädningslådan i Berlin

Deko Behrendt

Vet du inte vad du ska göra i Berlin? Bor det ett partydjur inom dig? Då kan du garanterat hitta något på det här stället. Glöm H&M och hoppa in i provrummet på Deko Behrendt. Något du definitivt inte får missa om du shoppar i Berlin!

Kom till nästa fest som clown, påskhare eller vampyr – eller någon annan av de många utklädningar som butiken erbjuder.

Varför inte shoppa med dig grönt hår eller dekorationer hem till nästa nyårsafton. Ha så kul!

Hauptstraße 18, 10827 Berlin

Hanfhaus

Helt i hampa

Hanfhaus

Välkommen till Hanfhaus – huset där allt är tillverkat av hampa. Men nej, du har inte plötsligt hamnat i Berlins Amsterdam, för här handlar det om en annan slags hampa: den sort som används för att göra skjortor, krämer, väskor, te och till och med choklad. Defintivt något att skriva upp på listan när du shoppar i Berlin.

Du kommer garanterat att hitta både bra presenter och souvenirer på en helt unik shoppingtur i hampavärlden.

Oranienstrasse 192, 10999 Berlin

www.hanfhaus-kreuzberg.de

Rossmann och DM

Möt Kicks storasyster

Rossmann og DM

Rossmann och DM är visserligen varken nischbutiker eller svåra att hitta. Men de är verkligen paradiset för make-up och skönhetsälskare i alla åldrar – och kön.

Här hittar du inte bara läppstift och nagellack i alla nyanser utan också parfym, krämer, badrumsgrejer, solbrillor och allt vad (skönhets)hjärtat kan begära. Även i reseförpackningar. Så om du är galen i stora utbud av make-up till sköna priser är Rossmann och DM shopping-måsten i Berlin.

www.rossmann.de