Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 3 min

Kom närmare våren i Berlin

När våren smyger sig på och temperaturen blir varmare står Berlin i blom. Spendera ledigheten i en stad som erbjuder det mesta för den nyfikne resenären, vare sig ni åker dit en hel vecka eller enbart för en weekend.

Berlin är en fantastisk mix av historiska anor och modernt levande stadsdelar och utflyktsmål. 

Alla sevärdheter och upplevelser är bara några timmars bilresa och en underbar båttur bort. 

MauerPark – på loppis med lokalbefolkningen

Socialisera med lokala berlinare i Mauerpark. Varje söndag är det loppmarknad och chansen att köpa riktiga secondhandfynd är stor. Ni finner allt ifrån kläder och skor till instrument och vinylskivor. Tar ni bilen till Berlin kan ni passa på att besöka marknadens möbeltält och fynda riktiga skatter som ni kan transporterar hem i bagageluckan.

Klockan 15.00 startar den populära och uppskattade karaoken i parkens amfiteater. Där kan ni även passa på att avnjuta en fika på ett av de närliggande caféerna.

Gleimstraße 55

Spatsera i vårsolen längs Landwehrkanal

När träden blommar och vädret tillåter rekommenderas en promenad längst Landwehrkanalen. Turen kan bli över en mil lång med en fantastisk inramning av blomstrande träd och grönska. 

Dela upp promenaden genom att stanna till på ett av de caféer som ligger längst vägen, eller ta en öl på någon av restaurangerna som ni passerar. Vill ni utmana varandra finns det möjligheter till boulespel längs vattnet.

Cocktails på Klunkerkranich grönskande takterass

Ovanpå parkeringshuset till gallerian Neukölln Arkaden finner ni en av Berlins mest unika rooftopbarer. Klunkerkranich är en grönskande takterass med en urban känsla. Avnjut en god drink med en av stans bästa panoramautsikter, där solnedgången bjuder på en fantastisk inramning. 

Under april har Klunkerkranich stängt måndagar och tisdagar, resterande dagar har de öppet fram till klockan 02.00.

Karl-Marx-Straße 66

Med trampbåt runt Insel der Junge i Treptower Park

Vill ni komma bort från storstadspulsen är ett besök på Insel der Junge (Island of Youth) en bra aktivitet. För att nå den lilla ön måste ni korsa stålbron Abteinbrücke, den äldsta av sitt slag i Tyskland. 

På ön erbjuds olika typer av kulturella evenemang med livemusik på söndagar. Missa inte att ta en picknick i den grönskande parken eller en tur på trampbåten runt ön. 

Tempelhof – urbana aktiviteter på nedlagt flygfält

Nedlagda flygplatsen Tempelhof är en av Berlins äldsta. Sedan något år tillbaka är flygfältet förvandlat till en allaktivitetspark och ett välbesökt utflyktsmål.

Hit ska ni åka om ni vill ägna er åt bollspel, åka inlines, skateboard, flyga drake eller kitesurfa. Om ni inte är sugna på fysisk aktivitet går det precis lika bra att åka hit för en mysig picknick.