Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 3 min.

Upplev djur från hela världen i Tyskland

Zoologiska trädgårdar och djurparker är några av de roligaste aktiviteterna för hela familjen. Du beundrar de vackra, stora och imponerande djuren från hela världen samtidigt som du får frisk luft – och du kanske till och med lär dig ett och annat.

Vi har valt ut tre av de bästa djurparkerna i Tyskland. Den ena är stor, den andra unik och den tredje är en hel safaripark. Gemensamt för dem alla är att de bjuder på spännande upplevelser för hela familjen.

Zoo Rostock

En av Tysklands största djurparker

Gorilla i Zoo Rostock

Upplev djur från hela världen i den stora djurparken i Rostock, hem för 4 500 djur från 450 arter. Här möter du lejon, isbjörnar, sengångare, bläckfiskar och många andra djur – med och utan päls. Bland annat de stora gorillorna från Afrika, orangutangerna från Borneo och de alltid festklädda humboldtpingvinerna.

Det är trevligt att strosa runt i parken, men vill du uppleva allt så boka en guidad tur. Här får du berättelser och roliga fakta om djuren från en expert. Turerna är uppdelade i olika ämnen och kan bokas för både barn och vuxna.

Zoo Rostock är öppet året runt.

Adress: Barnstorfer Ring 1, 18059 Rostock
www.zoo-rostock.de

 

Hannover Zoo

Säker safari

Giraf i Hannover Zoo

Hannover Zoo är inte som de andra. Här hittar du nämligen inte bara de traditionella inhägnaderna, utan hela sju ”zoo-världar” som är uppbyggda runt olika teman. Utforska till exempel den indiska djungeln, besök Yukon Bay i Kanada eller segla nerför den afrikanska Zambezifloden där djuren strövar fritt.

Hannover Zoo har över 3 000 djur och är en av de mest välplanerade zooupplevelserna för hela familjen. Så ta med safarihatten (och kameran) i resväskan och förbered er på en vild resa genom djurriket.

Adress: Adenauerallee 3, 30175 Hannover
www.zoo-hannover.de

Serengeti Park

Oplev Afrikas vilde dyr helt tæt på

Serengeti Park

Serengeti nationalpark i Afrika är en av världens mest kända – och det med rätta. Det är därför ingen slump att Tysklands största safari- och storviltsreservat har valt samma namn som nationalparken.
Serengeti Park i Hodenhagen är en safaripark där du kan uppleva giraffer, noshörningar, kameler och många andra exotiska djur från bilen.

Se till att ta god tid på er eftersom ni aldrig kan veta vad djuren hittar på. Om ni föredrar en guidad tur i parken kan ni köpa en biljett och ta safaribussen.

På djungelsafari får ni uppleva en realistisk lejon- och noshörningsattack, ett nervkittlande angrepp av en infödd afrikansk stam och en ”brandfarlig” bro som du måste ta dig över för att komma vidare.

I Aqua-Safari kan du segla med airboats genom ett äventyrligt utformat flodlandskap som påminner om Everglades i Florida.

Den stora höjdpunkten är mötet med King Kong. Här står du ansikte mot ansikte med den berömda gorillan känd från både film och tv. Lycka till!

Adress: Am Safaripark 1, 29693 Hodenhagen
www.serengeti-park.de