Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 5 min.

Äventyr på julmarknad i Hamburg

Ta bilen till den stora, traditionella julmarknaden i Hamburg: Rathausmarkt. Marknaden förvandlar varje år området kring Rådhusplatsen till en äventyrlig liten by mitt i staden. Med bilen har du även plats för att få med dig alla dina nyinköpta sötsaker och julklappar hem.

Julmarknaden är Hamburgs äldsta och erbjuder inte mindre än 80 noggrant utvalda bås. I stånden, som är utspridda över det centrala torget, kan du sörpla varmt glühwein och mumsa på rostade mandlar samtidigt som du shoppar julklappar du inte hittar hemma. Det finns exempelvis en hel gata bara med leksaker från världens alla hörn.

Se öppettiderna för julmarknaderna i Hamburg i 2024

Se jultomten flyga i sin släde på Hamburgs julmarknad

Rathausmarkt i Hamborg

Varje eftermiddag kan du uppleva ett julmirakel när jultomten ”flyger” över rådhustorget i sin släde (med viss hjälp av en linbana i luften). Tomtefar gör en tur varannan timme mellan 16 och 20 men den exakta tiden kan variera lite beroende på vädret. 

Få en vit jul hela december

Weißerzauber julemarked

Intill sjön Binnenalster badar Weißerzauber Market på Jungfernstieg i vackert julljus. Ett vitt vinterlandskap i en magisk miljö där du kan njuta av ett klassiskt urval av sockersött godis, varma drycker och rätter som kan ätas på språng.

Dessutom hittar du en mängd stånd och marknadsbodar på julmarknaden i Hamburg som erbjuder unika hantverk som smycken, keramik, dekorationer och andra julklappsidéer. Marknaden avslutar säsongen på nyårsafton 02 med ett stort sprakande fyrverkeri. 

På Binnenalster sjön hittar du också stora äventyrskepp som lägger till varje jul i Hamburg. En magisk upplevelse för hela familjen med levande teater och utsökt tysk julmat.

Njut av Hamburgs julparad

Juleparade
Lördag under advent är extra magiska på Hamburgs gator. Bland presentbutikerna och doften av socker-kanelmandlar passerar varje helg stadens julparad som är känd för att väcka stor entusiasm bland alla besökare.

Här dansar jultomten och julgodis-figurer samtidigt som historiska vagnar, julleksaker och orkestern leder paraden genom staden. En färgstark och glad upplevelse, där hela familjen lär bli uppspelta över det festliga skådespelet.

Paraden börjar på Mönckebergstrasse bredvid butikerna Galeria Kaufhof och Saturnus - kom ihåg varma skor om du planerar att följa paraden hela vägen!