Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 6 min.

Upplev Lübecks fantastiska wellness

Lübeck erbjuder några av de bästa spa- och wellnessvistelserna i norra Tyskland. Här kan du njuta av en avkopplande och rogivande atmosfär.

Och vi kan väl alla behöva komma bort från vår stressiga vardag och skämma bort oss själva en stund? Kanske har du redan funderat på vem i din närhet som skulle kunna behöva en välförtjänt upplevelse med extra välbefinnande.

Dessa fem utvalda hotell strävar alla efter att ge en helt oförglömlig vistelse, oavsett om det är för en enda natt eller en längre vistelse.

Tips: I Tyskland har man inga badkläder i bastun, men du kan svepa en handduk om dig om du föredrar det.

Hotel Hanseatischer Hof

Wellness i centrala Lübeck

Hanseatischer Hof

© Hotel Hanseatischer Hof – Domus Images

Nära Lübecks centrum ligger Hotel Hanseatischer Hof som har en fantastisk spa- och wellnessavdelning på totalt 2 700 m2 och fyra våningsplan. Hotellet erbjuder ett brett utbud av behandlingar, allt från en avslappnande massage till uppfriskande ansiktsbehandlingar.

Du kan boka olika paket för din vistelse, så det finns något för alla behov. Genom paketen får du bland annat rabatt på dina wellnessbehandlingar och har fri tillgång till ”Bella Vita”, som är en pool- och bastuavdelning med goda möjligheter till optimal njutning. Väljer du det största paketet ingår även frukostbuffé, besök på det europeiska Hansamuseet och andra historiska upplevelser som Lübeck bjuder på.

Ett standarddubbelrum kostar från 109 EUR per natt och inkluderar en flaska vatten och fri tillgång till ”Bella Vita”-området. Här kan du bo med gott samvete, eftersom hotellet strävar efter att ta hand om miljön och att agera hållbart i sitt arbete.

Adress: Wisbystraße 7-9, 23558 Lübeck, Tyskland
hotelhanseatischerhof.de

 

Holiday Inn Lübeck

Balans mellan aktivitet och avkoppling

Holiday Inn Lubeck

© Holiday Inn Lübeck - Kauffmann Studios

På Holiday Inn Lübeck kan du njuta av en avkopplande massage. Men att uppnå välbefinnande handlar inte bara om att vila och komma ner i varv. Du kan också ta hand om din hälsa med motionsanläggningen på hotellet. Ett träningspass med pulsen på topp och endorfiner i blodet kan avslutas med ett pass i den finska bastun. Med hotellets motto: ”Work and relax” är du helt enkelt garanterad friskvård för alla pengarna.

Du kan också simma i inomhuspoolen. Här finns bland annat en uppvärmd pool som är verkligt avkopplande för kroppen. Hotellet har även en fantastisk restaurang och bar som är väl värda ett besök.

Ett standardrum för två personer kostar från 136 EUR för en övernattning. Om du provar någon av hotellets tre sviter som är tillägnade Lübecks nobelpristagare kommer du att få en introduktion till den spännande historia som väntar dig i hjärtat av Lübeck.

Adress: Travemünder Allee 3, 23568 Lübeck, Tyskland
www.ihg.com/holidayinn

Maritim Strandhotel Travemünde

Den perfekta terapin

Maritim Strandhotel

© Maritim Strandhotel Travemünde

Maritim Strandhotel Travemünde är perfekt för en semester. Hotellet ligger bara 20 minuters bilresa från centrala Lübeck och erbjuder exklusiv avkoppling. Här finns pool, spa, bastu och ett stort område för solbad.

Möjligheterna till olika behandlingar är många. Här finns allt du kan önska dig av massage och behandlingar för hela kroppen. Prova till exempel hot stone-ryggmassage, chocolate body peeling eller aromamassage för dina fötter och ben.

Men det inte bara du som kan få behandlingar, utan även ditt husdjur. Om du tar med din hund på resan har hotellet ett center med veterinärmedicinsk sjukgymnastik för husdjur.

Priset för ett standardrum för max. 3 personer är från 149 EUR för en övernattning inkl. frukost.

Adress: Trelleborgallee 2, 23570 Lübeck, Tyskland
www.maritim.de

 

Ringhotel Friederikenhof

Idyllisk avkoppling

Aromaterapi

Strax söder om Lübecks centrum finns det idylliska Ringhotel Friederikenhof, som ligger i en privat trädgård vid Elbe-Lübeck-kanalen. Trädgården är idealisk för en avkopplande promenad, där du kan beundra den klassiska nordtyska stilen med magnifika träd.

Hotellet har en elegant bastuavdelning. Bastun ligger intill ett relaxrum där du kan koppla av i sköna liggstolar. Dessutom kan du njuta av en massage för både kropp och själ för att ge din kropp precis det den behöver.

Ett standarddubbelrum kostar från 121 EUR för en övernattning och är inkl. frukost. Älskar du champagne kan du även välja ett paket med bland annat två nätter inkl. frukostbuffé samt 3 och 4 rätters middag med champagne.

Adress: Langjohrd 15 - 19, 23560 Lübeck, Tyskland
www.friederikenhof.de

 

Hotel Strandschlösschen

Lyxig wellness vid stranden

Strandschlosschen

© Hotel Strandschlösschen

På Hotel Strandschlösschen hittar du friskvårdsbehandlingar som är precis vad du behöver. Välj mellan sju olika sorters massage för en härlig känsla av lyx. Du kan även prova flera kosmetiska ansiktsbehandlingar samt manikyr och pedikyr, så att du lämnar hotellet med förnyad energi och kraft.

Hotellet ligger precis vid stranden och är trevligt inrett. Väljer du ett rum med havsutsikt kan du njuta av en fantastisk utsikt över havet och segelfartygen i Travemünde.

När du är hungrig kan du njuta av en frukostbuffé eller någon av de många nordtyska specialiteterna i hotellets restaurang med utsikt över havet.

Ett standardrum för två vuxna kostar från 90 EUR per natt.

Adress: Strandpromenade 7, 23570 Lübeck, Tyskland
www.hotel-strandschloesschen.de

 

OBS! Vi reserverar oss för prisändringar och hänvisar till hotellens hemsidor för en uppdaterad prisöversikt.