Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 4 min.

Behöver du shoppa loss lite och göra en bra affär? Göra en riktig ”Einkaufsbummel” som man säger på tyska. Då ska du åka till Lübeck.

Den charmiga medeltida staden är känd både för sina julmarknader och marknadsdagar, men inte minst även för sina vackra butiksgator och byggnader. Staden är inte större än att allt kan nås på gångavstånd och du kan parkera bilen för dagen (förhoppningsvis har du ett stort bagageutrymme för alla dina fynd).

Här på de slingrande gatorna bland de vackra röda stenfasaderna kan du verkligen gå på upptäcktsfärd och skämma bort dig själv, hitta saker till hemmet och presenter till dina nära och kära.

Är det dåligt väder kan du naturligtvis ta dig till shoppingcenter som CITTI-PARK, LUV Shopping och Haerder Center men dem ska det inte handla om här. Vi har hittat fem speciella och mycket olika shoppingupplevelser för din resa.

Niederegger

Den berömda marsipanen

Om du har några godisgrisar som väntar därhemma, kan du skämma bort dem med en vacker marsipangåva från Niederegger. Och naturligtvis måste du också ha ett sockersött minne åt dig själv att ta med hem från din shoppingresa till Lübeck.

Du möts av en överväldigande syn när du kliver in i butiken. Marsipan och choklad som strålar i alla färger från golv till tak i påsar, burkar och askar eller formade i vackra figurer.

Niederegger är känt för att kunna tillhandahålla det absolut bästa inom marsipanhantverk. Massan består av minst 70 % mandel, så det är hög kvalitet du sätter tänderna i.

I lokalen finns även ett kafé där du naturligtvis kan njuta av ljuvligt läckra bakverk med marsipan. Om du inte redan fått nog av sötsaker kan du även besöka Niedereggers marsipanmuseum och lära dig mer om marsipanens historia och åtta generationers stolta marsipantradition.

Öppet varje dag 9–18

Breite Strasse 89, 23552 Lübeck
www.niederegger.de 

Jana Nitsch

Unna dig ett unikt smycke

Du hittar Jana Nitschs smyckesateljé i ”Die Essigfabrik” (vinägerfabriken). Byggnaden är ett slags konst- och kulturcenter där du hittar flera kreativa verkstäder och utställningar.

Alla Janas smycken är unika handgjorda smycken i silver, guld och ädelstenar. Man kan tydligt se inspiration från Lübecks historia och det maritima i hennes design. Hon gillar också att experimentera och att införliva text eller överraskande material från vardagen, som t.ex. en kaffeböna eller en legobit. Här hittar du garanterat något som kommer att uppmärksammas och beundras när du kommer hem.

Jana Nitsch är född i Lübeck och hon är inte bara juvelerare – hon är också poet och musiker. Kanske har du turen att besöka staden när hon spelar? Hitta speldatumen på hennes webbplats under ”Veranstaltungen”.

Öppet tisdag–fredag 10–15.

Jana Nitsch
Kanalstr 26 – 28
23552 Lübeck

Die Löwenmanufactur

Naturlig vård från klosterträdgården

I det historiska patricierhuset från 1300-talet i romansk-gotisk stil ser det ut som ett äkta gammalt apotek med hyllor, mortlar och små lådor med mässingsskyltar.

Die Löwenmanufactur tillverkar hudvård, te och aromaterapi baserat på 60 av husets egna recept. Kunskapen om de helande örterna har förts vidare genom fyra generationer och inspirerats av medeltida klosterläkemedel.

Bland kundernas favoriter finns ”kanske världens bästa hand- och fotsalva”, den humörstimulerande eteriska oljan som kallas ”Balsam för själen” och ”LeoMobil” som vårdar och lindrar smärta i muskler och leder.

Alla produkter är 100 % naturliga och innehåller inte några konserverings- eller fyllnadsmedel. De dekorativa tuberna och burkarna blir ett vackert inslag på badrumshyllan och är även den perfekta gåvan till dem du bryr dig om.

Öppet måndag–fredag 9–18
Lördag 10–13

Dr.-Julius-Leber-Str. 13, 23552 Lübeck
www.loewen-apotheke-luebeck.de 

Schneid Studio

Hållbara skönheter för hemmet

Shoppinggade i Lübeck

Schneid Studio ligger i en öppen, industriell lokal i ett gammalt varv från 1873. Här kan du hitta en snygg lampa, en kanna med karaktär, en läcker matta eller en hylla med skulpturell estetik för dina favoritsaker.

Modern nordisk elegans och djärva former kännetecknar designen. Schneid Studio-lamporna syns ofta i materialen ask, ek eller valnöt i kombination med raffinerade och annorlunda färgval som lavendel, vinröd och gurkmeja.

Keramikserien Unison finns också i flera noggrant samordnade färgvariationer och med en obehandlad utsida som är mjuk och behaglig att hålla i handen varje dag.

Alla produkter är av hög kvalitet och med fokus på hållbarhet – i en design du definitivt inte hittar därhemma.

Öppet måndag–fredag 9–17

Einsiedelstraße 6, 23554 Lübeck
www.schneidstudio.com 

Lars Kewitz – the fashion room

Mode till både honom och henne

Om både han och hon i resesällskapet ska handla nya kläder och skor, varför inte välja en modebutik som har allt?

Lars Kewitzs butik har funnits på Lübecks populära shoppinggata i 14 år. Hos Lars kan du vara säker på att bli välklädd och alltid möta en artig och kunnig personal som kan vägleda dig.

Här finns både de senaste trenderna men även tidlösa klassiker. Utforska den omfattande kollektionen av fritids-, fest- och businessoutfits samt skor och accessoarer från kända varumärken som French Connection, Samsøe & Samsøe, Fred Perry, Matinique och många, många fler.

Du går sällan tomhänt från Hüxstrasse 56. Du kanske även hittar ett riktigt bra fynd bland alla de dignande galgarna och hyllorna!

Öppet måndag–fredag 10.00–18.30
Lördag 10.30–17.00

Hüxstrasse 56, 23552 Lübeck
www.lars-kewitz.de