Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 4 min.

Bara några timmar från den välkända danska naturen ligger nya, oupptäckta upplevelser i den tyska delstaten Niedersachsen som passar perfekt för en liten tur med färjan.

Vi har sammanställt en guide med plats för kultur, fart och roliga dagar för hela familjen. För i Tysklands näst största delstat finns det något för alla.

Celle

En bit av Danmarks historia

Celle

Celle är en helt unik stad, en av de få som inte utsattes för så stor förstörelse under andra världskriget. Det innebär att staden i dag står vacker och bevarad med över 400 korsvirkeshus som pryder de mysiga, krokiga gatorna. 

Förutom små roliga butiker och svala förfriskningar under dagen kan ni också ta del av en liten bit av Danmarks historia genom att besöka slottet i Celle. Hit blev drottning Caroline Mathilde förvisad 1772 efter hennes affär med kung Christian VII:s livläkare Struensee. En vacker och imponerande syn som sätter i gång fantasin.

Schloßpl. 1, 29221 Celle

Wolfsburg

Full fart över fältet

Wolfsburg

Tyskland är känt för många saker, och en av dem är bilmärket Volkswagen. I staden Wolfsburg ligger Volkswagens huvudkontor, och här bjuds på bilar och fart för hela slanten när de bjuder in till sin nöjespark. 

Besök parkens museum över Volkswagens historia eller gå förbi själva fabriken där bilarna tillverkas. Därefter är ni redo att beundra Volkswagens många bilmärken som alla har sin unika paviljong.

 

Och om ni fortfarande inte har tröttnat på det tyska bilmärket kan ni också ta körlektioner med fokus på just det ni drömmer om att prova på, t.ex. terrängkörning, säkerhet och mycket mer. 

Hannover

Tid att koppla av med storstadens möjligheter

Hannover

Efter en actionspäckad dag är det dags för storstadsliv och kultur i Niedersachsens huvudstad Hannover. Här är stämningen avslappnad och lugn samtidigt som det finns massor av sevärdheter och kulturella inslag att ägna sig åt. Beundra den gamla stadens magnifika arkitektur eller avnjut en eftermiddag vid sjön Maschsee där lokalbefolkningen träffas och kopplar av på vattnet eller längs sjöstranden. 

Om ni reser med barn eller bara vill prova på något annorlunda kan ni besöka Erlebnis-Zoo Hannover, där Afrika, Kanada och Indien ligger sida vid sida som temaområden. Här kan man vara med vid matningen och andra aktiviteter med djuren – eller nöja sig med att beundra dem på avstånd. 

www.zoo-hannover.de

Nationalpark Harz

Det gröna paradiset

Par der vandrer i Harzen Nationalpark

Behöver ni ett sista stopp på resan? Då rekommenderar vi er att ta vägen förbi en av Tysklands största skogsnationalparker, Nationalpark Harz. Här har skogen fått lov att breda ut sig så långt ögat når, och därför finns det massor av möjligheter till vandringsturer och picknick i naturen. 

I skogen gömmer sig flera djur och sällsynta växter, och på senare år har lokatten valt att återvända till området. Naturligtvis på behörigt avstånd. Om ni har tur kan ni se sällsynta fjärilar i de mossliknande områdena och vackra skogsgläntorna. 

www.nationalpark-harz.de

 
Instagram-användarnas bilder från #harzen