Du behöver inte resa långt söderut för att få en oförglömlig semester. Vi har sammanställt de bästa nöjesparkerna i Nordtyskland och längre söderut, som alla är värda ett besök under familjesemestern.

De 5 bästa nöjesparkerna i Tyskland

  1. Heide Park
  2. Hansa Park
  3. Europa Park
  4. Pullman City Harz
  5. Phantasialand

Här är vårt förslag på en händelserik roadtrip för hela familjen i Tyskland.

Hansa Park

Den som är tokig i nöjesparker kommer att älska Hansa Park

Vild rutsjebane i Hansa Park

Om ni gillar nöjesparker kommer ni att älska Hansa Park, det är ett perfekt stopp under bilsemestern i Tyskland.

Massor av nöjesparker i Danmark har sin charm, men när det gäller utbudet av underhållning för alla åldrar finns det en nöjespark i Nordtyskland som överträffar dem alla – Hansa Park som ligger strax norr om Lübeck är den absolut bästa nöjesparken!

Och även om parken är en av norra Europas största, har man också känsla för de små detaljerna. Vackra teman och blommor, ett stort utbud av mat och attraktioner som spänner från adrenalinkickar till avslappnade båtturer bidrar alla till att skapa en magisk upplevelse för hela familjen. Och det utan att ni blir ruinerade.

Om ni behöver lugna ner er igen, kan ni kombinera turen med en badsemester i Weissenhäuser Strand, som bjuder på en 3 km lång vit sandstrand och ren avkoppling. Så starta bilen, slå på GPS:en och styr mot livets sus och vågornas brus. 

Am Fahrenkrog 1, 23730 Sierksdorf
www.hansapark.de

Instagram-användarnas bilder från #Hansapark

Südsee-Camp

Tropisk camping i norra Tyskland

Südsee-Camp

Förutom nöjesparker i Nordtyskland finns där också trevliga campingområden. I Südsee-Camp har man tagit konceptet till en helt ny nivå. Beläget i ett vackert skogsområde nära vattnet, kan ni välja mellan tält, husbilar och stugor i olika storlekar – gemensamt för dem alla är att komforten är av största vikt. Ni kommer garanterat inte att ha en enda tråkig dag i Südsee-Camp! Det finns nämligen alla tänkbara former av sport, aktiviteter och underhållning för hela familjen.

Ni kan till exempel tillbringa dagen i det tropiska badparadiset inomhus där ångbad, bastu och vattenrutschbanor lockar med timvis av avkoppling och skoj. Och om vädret tillåter kan ni också hoppa i vattnet i den stora badsjön utomhus!

Låt bilsemestern börja – och upplev att Tyskland är mycket mer än långa motorvägar.

Südsee-Camp 1, 29649 Wietzendorf

Hannover Zoo

Säkert safari

Hannover Zoo

Förutom några vilda stopp vid de fantastiska nöjesparkerna i Nordtyskland kan ni göra familjesemestern ännu lite vildare och ta en sväng förbi ett zoo som inte är som alla andra!

I Hannover Zoo hittar ni nämligen inte bara de traditionella inhägnaderna, utan hela sju ”zoo-världar” som är uppbyggda runt olika teman. Du kan till exempel utforska den indiska djungeln, besöka Yukon Bay i Kanada eller segla nerför den afrikanska Zambezifloden där djuren strövar fritt.

Hannover Zoo har över 3 000 djur och är en av de mest genomförda zooupplevelserna för hela familjen. Så ta med safarihatten (och kameran) i resväskan och förbered er på en vild resa genom djurriket! En bilsemester till Hannover Zoos många temaland är som en resa runt i världen. Trevlig resa!

Adenauerallee 3, 30175 Hannover
www.zoo-hannover.de