Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 3 min.

Det finns många coola nöjesparker i Tyskland. Men vilken park ska man köpa åkpass till?

Vi guidar dig till fyra parker i södra Tyskland som är något utöver det vanliga. Parkerna har olika teman och storlekar, men gemensamt för dem alla är ett enormt utbud av åkattraktioner – oavsett om du gillar branta berg-och-dalbanor, attraktioner där det känns som om gravitationen har upphävts eller de mer barnvänliga karusellerna.

Läs vidare när vi går igenom sodrä Tysklands fyra roligaste nöjesparker:

  • Phantasialand
  • Belantis
  • Tripsdrill
  • Europa Park

Phantasialand

Liten park med stora upplevelser

Phantasialand forlystelsespark

Smått är gott, och i Phantasialand är det lika med roliga dagar för hela familjen och helt nya åkattraktioner varje år.

Jämfört med andra parker breder Phantasialand ut sig över färre kvadratmeter. Men här finns fortfarande en uppsjö av åkattraktioner som ger glada skratt och massor av vind i håret för hela familjen. Här kan de större prova galna berg-och dalbanor som Black Mamba och F.L.Y., fritt fall som Mystery Castle, men underhållningen för de minsta garanteras även i de mer barnvänliga, men lika roliga åkattraktionerna som Colorado Adventure.

Parken är indelad i temaområden utifrån en stad eller ett land som Berlin, Mexiko, Kina och Afrika.

Övernatta på ett av de tre temahotellen alldeles intill parken.

Adress: Berggeiststraße 31-41, 50321 Brühl
www.phantasialand.de

Foto: Phantasialand

Belantis

Ge dig ut på äventyr i de magiska nöjena

Belantis forlystelse "Fluch Des Pharao"

I sagolandet Belantis är det fart och fläkt hela dagen lång. Det finns det 60 åkattraktioner uppdelat i åtta temaområden för barn, familjer och kicksökare. Här kan vi rekommendera virvelvinden, Huracan, och vattenrutschkanan, Fluch des Pharao, som går upp och ner och in och ut ur den stora pyramiden.

Varje dag bjuds det på magiska shower i parken där du möter den svarta piraten, den lilla indianen och den skumma sheriffen.

Adress: Zur Weißen Mark 1, 04249 Leipzig
www.belantis.de

Foto: Belantis

Tripsdrill

Upplev vilda rutschkanor och djur

Tripsdrill temapark

Mitt mellan skogar och vingårdar ligger Tysklands äldsta nöjespark, Tripsdrill. Tripsdrill är väldigt speciell eftersom det både är en nöjespark och ett naturreservat på samma gång.

I parken finns mer än 100 åkattraktioner för både barn och de med barnasinnet kvar, men även för dem som inte kan få det galet nog. De två mest kända är berg-och-dalbanan Karacho, som går från 0 till 100 km/h på 1,6 sekunder, och den stora berg-och-dalbanan i trä, Mammut.

I naturreservatet kan du se skogens stora djur på nära håll – givetvis på säkert avstånd från andra sidan staketet. Några av djuren man kan träffa är bland annat vargar, björnar, uttrar och örnar. Varje dag kan du se djuren matas och den stora örnshowen.

Om du ska vara där i flera dagar kan du övernatta i de rustika och mysiga trästugorna i skogen.

Adress: Natur-Resort Tripsdrill, 74389 Cleebronn
www.tripsdrill.de

Foto: Erlebnispark Tripsdrill

Europa Park

Tysklands största nöjespark

Europa Parks rutsjebane "Alpenexpress Enzian"

Europa Park ger inte bara en rolig dag för hela familjen, utan du får också smaka på europeisk kultur. Du kan faktiskt besöka både Grekland och Island samma dag, eftersom parken är uppdelad i 15 europeiska temaområden.

Europa Park är Tysklands största nöjespark och här tillbringar man gärna en hel helg. Det finns över 100 åkattraktioner med alla möjliga svängar, slingor och krumelurer, så du kan få både en vild adrenalinkick och kittlingar i magen. Bland några av de mest populära åkattraktionerna är den vilda berg-och dalbanan Alpenexpress Enzian och den roterande Euro-Mir.

Det finns en vattenpark, en biograf, sex hotell och en campingplats alldeles intill parken, så här finns många nöjen att kasta sig ut i.

Adress: Europa-Park-Straße 2, 77977 Rust
www.europapark.de

Foto: Europa Park