Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 5 min.

Mehr vilda djur

Du behöver inte resa jorden runt för att stöta ihop med alla världens djur. Det räcker att ta en tur till den tyska stäppen och göra ett nedslag i Niedersachsen som bjuder på både zoo och djurparker. 

Ett besök på en tysk djurpark kommer att få alla spargrisar att grymta av glädje: här är djurhållningen på topp och priserna i botten.  

Vi har valt ut 3 ställen som var och en sticker ut på sitt sätt. Se fram emot underliga fiskar, mäktiga havsörnar och glada grisar när vi guidar dig till tre av norra Tysklands bästa djurparker. 

Tierpark Nordhorn

Ta genvägen över gärdsgården till getterna

Tierpark Nordhorn

För dig som önskar mer djur i ditt liv utan att själv behöva skaffa fyrbenta familjemedlemmar är Tierpark Nordhorn ett bra alternativ. Här hittar du alla exotiska djur från savannen men också sällsynta och utrotningshotade lokala djur och ett stort område med gamla vanliga husdjur. 

Här kan barnen bland annat klappa grisar och getter, rida på ponnys och kela med kaniner. Utöver alla ludna vänner har man fokuserat mycket på miljö. Det stora naturområdet har tagits omhand av gröna fingrar som rensat, plockat, klippt och planterat de 12 hektaren till en vacker mix av små blommor, stora träd, gräs och grönområden.

Tierpark Nordhorn är full av en massa slingrande stigar som naturligt binder samman hela området. Parkering är gratis och entrén är gratis för barn under 4 år. För äldre barn kostar det €5,50, medan vuxna betalar €9,50.

Tierpark Nordhorn har öppet året om, 09–19 under sommarsäsongen och 09–18 under vinterhalvåret (i december och januari stänger de kl. 17). Så det finns med andra ord massor av tid för att sätta alla djurhjärtan i brand. 

Heseper Weg 140, 48531 Nordhorn
www.tierpark-nordhorn.de

Bremerhaven Zoo

Fånga nästa stora våg

Bremerhaven Zoo

Fiskar du efter fantastiska upplevelser under ytan? Då har du garanterat semesterplanerna på det torra med ett besök på Bremerhaven Zoo. 

Den moderna djurparken har specialiserat sig på djur som lever i vattnet i allmänhet och nordiska djur i synnerhet. Men du kan också hälsa på pälsbeklädda vänner som schimpanser och silkesapor. Du hittar även fiskar i alla dess storlekar och former och lokalkändisar som pingviner, sälar och isbjörnar.

Varje dag från klockan 10:30 till 15 kan ni se djuren bli matade. Parken är vackert belägen intill floden Weser och huvudbyggnaden är en attraktion i sig. Den är öppen året runt och entrén kostar €5 för barn och €8,50 för vuxna med extra rabatt på måndagar. 

Intill djurparken finns gott om plats för parkering och med 100 000 årliga besökare kan ni vara lugna med att glida med strömmen.

Hermann-Henrich-Meier-Straße 7, 27568 Bremerhaven
www.zoo-am-meer-bremerhaven.de

Welvogelpark Walsrode

Åk på flygande äventyr

Welvogelpark Walsrode

Ge familjen luft under vingarna och åk till Welvogelpark Walsrode – en fågelpark full av fantastiska fåglar, blommor och sprudlande växtlighet. På djurparkens 24 hektar kan du bland annat beundra små kolibrier, världens minsta fågel, och imponeras av några av luftens största jägare: örnarna.

Med över 4000 fåglar fördelat på 675 arter är luften full av äventyr. Ge er ut och spana efter pingviner, pärlhönor och papegojor och kom nära stora fåglar som strutsar och storkar.

Varje dag klockan 11:30 och 15:00 är det show med tama rovfåglar, pratglada papegojor och långnäbbade ibis som ger himmelska upplevelser för alla nere på marken. 

Om de yngre i sällskapet tröttnar på att titta upp i luften finns tre lekplatser att utforska: en som skjuter i vädret med torn, linbanor och rutschkanor, en med vatten och möjlighet att bygga dammar och en för alla som inte lider av höjdskräck och gärna klättrar uppåt med sikte mot stjärnorna.

Walsrode fågelpark är öppen 18 mars till 1 november, 10:00-17:00 (under sommaren stänger de 19:00). Det är gratis parkering och entrén kostar €17 för barn under 12 år och €22 för vuxna. Köper du biljett online får du 10 % rabatt. 

Du hittar Welvogelpark Walsrode en timmes körväg från Hamburg, så det är lätt att komma ner på jorden efteråt.

Am Vogelpark, 29664 Walsrode
www.weltvogelpark.de