Författare: Redaktionen
Datum:
Lästid: 5 min.

Skoj, mys och avkoppling för hela familjen på Weissenhäuser Strand

Weissenhäuser Strand är en stor vattenpark och ett semestercenter som ligger precis intill en härlig, vit sandstrand, bara 35 min bilresa från Puttgarden. Semesterorten är en storfavorit bland barnfamiljer – de finns badland, djungelland och diverse sportaktiviteter.

Semestercentret är som en ministad i sin alldeles egna bubbla. Hoppa i poolen i den subtropiska vattenparken, utforska djungellandet och ät på de många bra familjerestaurangerna medan du bor i Weisenhäuser Strands egna bostäder eller hotellrum.

Pricken över i:et är att även om Weissenhäuser Strand har mycket att erbjuda, så kostar det ungefär hälften av vad en sådan resa skulle kosta här hemma. Det är helt enkelt perfekt för en familjesemester i Tyskland

Adress
Weissenhäuser Strand, 23758 Oldenburg in Holstein
www.weissenhaeuserstrand.de/en

Vansinniga vattenrutschbanor

Njut av den subtropiska vattenparken

Vandrutsjebane

Wiiii! Det pirrar i magen när du besöker Weissenhäuser Strand. Här finns nämligen många meter vattenskoj för de modiga. Vattenparken är subtropisk, och därför är det inte iskallt att gå omkring i badkläder som i många andra vattenparker och simhallar.

I badparadiset hittar du en varmvattenbassäng, vågbassäng och de vildaste vattenrutschbanorna – i en av dem sitter du i en stor badring och susar ner. Prova t.ex. den 214 meter långa vattenrutschkanan Aqua Racer, den 70 meter långa Turbo-rutschkanan och den 3-spåriga vågrutschkanan.

 

Vilda upplevelser i djungellandet

Gå på upptäcktsfärd bland djur

Gul slange i Jungleland

Ska du ha med dig de minsta på resan? Då er Weissenhäuser Strand det perfekta stället. Här finns ett stort inomhusområde med barnpooler och små rutschkanor och mycket mer.

I djungellandet kan barnen klättra på klätterväggar, hoppa på studsmattor och hoppborgar eller leka i bollhavet. Weissenhüser Strand har Europas största ”bollbassäng”, som innehåller mer än 300 000 färgglada bollar!

Ingen djungel utan djur. Ta en promenad i djungeln och träffa alligatorer, ormar, ödlor, varaner, sköldpaddor, skorpioner, grodor och insekter! I det imponerande djungellandet kan du utforska på egen hand och titta in i klippgrottor och terrarier.

Extremt roliga vattensporter

Få en adrenalinkick

Vandsport ved Weissenhäuser Strand

Weissenhäuser Strand har också något för familjen som älskar adrenalinkickar och svett i pannan!

Släpp loss din inre vattenhund och upplev action på vattnet på WaWaCo – platsens wakeboard- och vattenskidanläggning. Här är det full fart och upplevelser för alla, oavsett ålder och erfarenhet – även för den som bara gillar att titta!

Härlig fitness- och wellness-avdelning

Skäm bort din kropp

Wellness i Weissenhäuser Strand

I fitness- och wellness-avdelningen på Weissenhäuser Strand hotell kan du göra dig redo att möta vardagen med förnyad energi. Träna i strandhotellets fitnesscenter eller anmäl dig till olika träningspass som vattengympa, yoga och ryggträning för en starkare rygg.

Efter lek och nöjen finns det också utrymme för att få ner pulsen igen, så att kroppen kan slappna av helt. Sjunk ner i en pool med 28–30 grader varmt vatten eller njut av de olika bastualternativen, som finsk bastu eller sanarium med ljus och musik. Prova även hotellets skönhets- och massagesalong om du verkligen vill skämma bort dig själv.

Centrala bostäder i semestercentret

Oförglömliga övernattningar

Overnatning i Weissenhäuser Strand

Det finns så mycket att göra i Weissenhäuser Strand att det helt enkelt inte räcker med en dag. Som tur är kan du övernatta direkt i semestercentret. Du har möjlighet att bo på semestercentrets egen resortpark med semesterlägenheter, på hotellrum eller i fristående semesterhus med eget kök.

Under din vistelse kan du även njuta av det stora utomhusområdet där du kan klappa dovhjortar i djurparken och ta en promenad i skogen eller längs stranden.

Bra restauranger och butiker

Ät allt du orkar

Overblik over Weissenhäuser Strand

Ingen behöver gå hungrig på Weissenhäuser Strand. Galeria är en övertäckt gata som förbinder semesterparken med vattenparken och massor av aktiviteter som bowling och minigolf. Här finns flera olika härliga restauranger där du kan äta varje kväll. Du hittar också ett antal bistroer, kaféer, barer och till och med semestercentrets alldeles egna snabbköp.

Vägen till Weissenhäuser Strand

När du kommer till Puttgarden från Rødby med färja är det nästan raka vägen. Följ vägen mot Lübeck och Hamburg, och på motorväg A1 tar du avfart 10, Oldenburg-Mitte. Här ser du skylten mot Weissenhäuser Strand och kan glädjas åt att det bara är ca 5 km till kvar semestercentret som du lätt upptäcker vid din ankomst.

Du kan ange adressen Seestrasse 1, 23758 Wangels i GPS:en, och härifrån visar skyltar dig vägen till receptionen.

 

Tack till Weissenhäuser Strand för bilderna till artikeln.